Moviment cívic en contra dels desnonaments
Moviment cívic en contra dels desnonaments
Barcelona

La PAH amenaça amb una campanya d'estigmatització pública si el Congrés no accepta la dació en pagament

El responsable de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Sabadell ha instat els polítics a donar suport a la proposta recollida per la ILP que han presentat al Congrés dels Diputats espanyol de cara a la reforma de la Llei Hipotecària, i ha afegit que, si no els tenen en compte, iniciaran una campanya de desprestigi.

RedaccióActualitzat
L'endemà d'haver aconseguit un acord amb Unnim perquè concedís la dació en pagament a un client de Sabadell, el responsable de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) en aquesta ciutat, Pau Llonch, ha instat els polítics a donar suport a la proposta recollida per la iniciativa legislativa popular que han presentat al Congrés dels Diputats espanyol de cara a la reforma de la Llei Hipotecària. Llonch ha afegit que, si no els tenen en compte, els faran el que es coneix com una "escrache", és a dir, que iniciaran una campanya de desprestigi, o, tal com ho ha definit el mateix portaveu de la PAH, d'"estigmatització pública".

En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", Llonch ha explicat que, per convèncer els grups parlamentaris, els entregaran una carta, "que ja és un ultimàtum", en què els recorden que tenen deu dies o màxim vint per decidir-se per "una proposta de mínims que té, segons les enquestes, un 90% de consens social" o bé per "continuar defensant els interessos de la banca, com han fet fins ara".

Polèmica pels ponents

Aquest dimarts han començat al Congrés les compareixences per abordar la reforma de la Llei Hipotecària, amb la intervenció de sis ponents, cap dels quals pertany a la judicatura. És per això que el PSOE ha sol·licitat que s'ampliï el nombre de ponents a set, perquè també pugui explicar-se el magistrat de Jutges per a la Democràcia José María Fernández Seijo, conegut pel seu posicionament contrari a la Llei Hipotecària actual. El PP, amb majoria absoluta a la cambra, ja va rebutjar la compareixença de Fernández Seijo, però, ara, el PSOE hi insisteix.

Els sis ponents són: Ada Colau, de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, proposada per PSOE, CiU i Esquerra Plural, que ha carregat contra la banca i ha qualificat de "criminal" la llei actual el ponent de l'Associació Espanyola de la Banca. que ha estat el vicesecretari de l'Associació Espanyola de la Banca, Javier Rodríguez Pellitero, sol·licitat pel PP; el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, a instàncies de PP, CiU i IU-ICV-CHA;  el notari Fernando Pedro Méndez, per petició de CiU, i l'expresident del Banc Hipotecari Julio Rodríguez i la presidenta del Consell General dels Consumidors, Francisca Sahuquillo, tots dos a petició del PSOE.

Els grups parlamentaris tindran fins divendres per presentar les seves esmenes parcials a la llei, perquè la normativa es pugui aprovar definitivament la setmana que ve. La ILP que han presentat les PAH de tot l'Estat reclama la dació en pagament retroactiva, la moratòria de tots els desnonaments d'habitatges habituals i el lloguer social dels immobles buits que acumula la banca.
Anar al contingut