L'expresidenta de la Comunitat de Madrid Esperanza Aguirre, a Barcelona
L'expresidenta de la Comunitat de Madrid Esperanza Aguirre, a Barcelona (Foto: EFE)
Barcelona

Aguirre demana "regenerar la política espanyola" i donar menys poder a partits

L'expresidenta proposa canviar el sistema de llistes electorals "tancades i bloquejades" i que la política s'entengui més "com una activitat temporal".Aguirre ha fet aquestes declaracions en el seu primer dia de feina en la firma catalana Seeliger y Conde.

RedaccióActualitzat
L'expresidenta de la Comunitat de Madrid Esperanza Aguirre ha fet una crida a "regenerar la democràcia i la política espanyola" i ha advocat a "fer els canvis que siguin necessaris" i donar "més poder als ciutadans i menys als partits". Aguirre, però, ha manifestat que totes les crisis són també una "oportunitat", i que ara hi ha una "oportunitat de regenerar la democràcia". En aquest sentit, proposa canviar el sistema de llistes electorals "tancades i bloquejades" i que la política s'entengui més "com una activitat temporal".

Aguirre ha evitat pronunciar-se explícitament sobre els presumptes casos de corrupció que esquitxen els membres del seu partit els últims dies, després que informacions periodístiques asseguressin que el partit tenia una comptabilitat B i pagava sobresous alguns dels seus dirigents. Tot i això, ha assegurat que aquest dimecres convocarà una roda de premsa a Madrid per parlar-ne. I és que, segons ha recordat, ha deixat la primera línia de la política, però no la política. "És la meva vida", ha dit.

"Estic convençuda que ens en sortirem, d'aquesta, però és molt important que actuem amb fortalesa i decidits a sortir-nos-en", ha afegit. L'expresidenta madrilenya ha fet aquestes declaracions a Barcelona, davant la seu de l'empresa de caçatalents Seeliger y Conde, on ha començat a treballar en la seva primera incursió en el sector privat.

Aquest dilluns, la presidenta del PP de Madrid ja alertava, a través del seu compte de Twitter, que l'acumulació de casos de corrupció porta a la desmoralització de la societat. En aquest sentit, va demanar decisions "dràstiques i exemplars" davant les acusacions que "assetgen" partits i institucions.
Anar al contingut