Madrid

Descobreixen un nou compte a Suïssa que Bárcenas va fer servir per acollir-se a l'amnistia fiscal

El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha citat a declarar Bárcenas el dia 25 de febrer. També ha citat com a imputat per al pròxim dia 13 l'exalcalde de Pozuelo Jesús Sepúlveda, exmarit de la ministra de Sanitat, Ana Mato, perquè declari en relació amb suposats pagaments irregulars de la trama Gürtel per a ell i la seva família entre els anys 2000 i 2005.

Actualitzat
L'extresorer del PP Luis Bárcenas es va acollir a l'amnistia fiscal amb fons procedent d'un nou compte trobat a Suïssa, pel qual va pagar a Hisenda 1.235.000 euros, segons un informe de la Comissió per la Prevenció del Blanqueig de Capitals i Infraccions Monetàries (Sepblac) del Banc d'Espanya.

En un acte, el jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz, instructor del "cas Gürtel", explica que segons l'informe Bárcenas va obrir un compte a Bankia amb fons procedents del banc suís Lombard Odier a nom de la societat Tesedul, i va usar el compte del banc espanyol per acollir-se a l'amnistia i va destinar 320.000 euros més a l'ampliació de l'impost de societats.

A més, Bárcenas va obrir un altre compte a Bankia a nom de Granda Global, societat establerta a Panamà, a la qual va traspassar fons des de l'altre compte en aquesta entitat i en què constava la firma autoritzada del seu apoderat Iván Yáñez.

Per tot plegat, Ruz ha citat a declarar Bárcenas el dia 25 de febrer en relació amb tots els seus comptes descoberts a Suïssa. Tot i això, Ruz diu que no veu indicis que els comptes a Suïssa tinguin relació amb la suposada "caixa B" del PP, que investiga la fiscalia.

El jutge justifica que no interrogui Bárcenas fins al dia 25 perquè fins aleshores no disposarà de la traducció de la comissió rogatòria de Suïssa on es van descobrir els comptes, on va arribar a tenir-hi 22 milions, així com tampoc no tindrà abans els informes sobre aquests diners de la Policia i l'Agència Tributària.

A més, en resposta a la petició del PSOE que investigui la suposada comptabilitat B del PP, explica que aquest assumpte ja ho investiga la Fiscalia Anticorrupció -que ha citat demà Bárcenas per això- i que per ara "no concorren indicis que vinculin els comptes amb l'anomenada 'caixa B' del PP", i afegeix que si hi hagués connexió la fiscalia ho enviaria a l'Audiència Nacional.


El jutge Ruz cita com a imputat Jesús Sepúlveda, exmarit d'Ana Mato

El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha citat a declarar com a imputat per al pròxim dia 13 de febrer l'exalcalde de Pozuelo Jesús Sepúlveda, exmarit de la ministra de Sanitat, Ana Mato, perquè declari en relació amb suposats pagaments irregulars de la trama Gürtel a ell i la seva família entre els anys 2000 i 2005.

Un informe policial notificat la setmana passada pel jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz aporta noves dades de despeses de viatges i regals pagats per la xarxa Gürtel a l'exalcalde de Pozuelo de Alarcón Jesús Sepúlveda, exmarit de la ministra de Sanitat, Ana Mato, que apareix com a receptora d'alguns d'ells.

Aquest informe reflecteix pagaments d'hotels, lloguer de cotxes i bitllets d'avió a nom de Sepúlveda -imputat en el "cas Gürtel"-, la seva exdona i actual ministra, i diversos membres de la seva família, per un total de 50.049 euros. Els pagaments es van fer a través de l'empresa Pasadena, integrada en l'entramat de Francisco Correa.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut