Madrid

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca qualifica de "criminal" un representant de la banca

La portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, Ada Colau, ha fet servir aquest terme per referir-se a un membre de l'Associació Espanyola de la Banca, en un debat a la Comissió d'Economia del Congrés. "Dir que la llei és estupenda quan hi ha gent que s'està traient la vida per una llei injusta és absolutament criminal", ha afirmat.

RedaccióActualitzat
La portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, Ada Colau, ha expressat al Congrés la indignació per la manca de solucions al degoteig de desnonaments dels últims mesos. En un debat a la Comissió d'Economia del Congrés, que debatia sobre la reforma de la llei hipotecària, ha qualificat de "criminal" un representant de l'Associació Espanyola de la Banca que també hi ha intervingut, fet que li ha valgut una reprovació per part del president de la comissió.

"Dir que la legislació espanyola és estupenda quan hi ha persones que s'estan traient la vida per una llei injusta és absolutament criminal. Els asseguro que no li he llançat una sabata perquè volia explicar el meu punt de vista. És un criminal i l'haurien de tractar així, no és un expert", ha afirmat, intentant contenir l'emoció, pel record dels suïcidis a Barakaldo i Granada.

El president de la comissió, Santiago Lanzuela, del PP, li ha demanat que retirés l'afirmació. Ella s'hi ha negat amb un breu "no" i, aleshores, el president l'ha alertat que, si tornava a fer servir aquest terme, es veuria obligat a suspendre la sessió.

Colau ha demanat als parlamentaris que facin un examen de consciència i votin a favor d'incloure la dació en pagament retroactiva i una moratòria urgent dels desnonaments. En cas contrari, ha dit, la gent els assenyalarà "allà on vagin".

"Mai no incitarem accions de violència, som un moviment pacífic, que creiem fermament en les accions pacífiques, però per descomptat que no tolerarem la impunitat que arruïna la vida de milers de persones condemnades a un patiment intolerable", ha advertit.

Respecte l'avís que els assenyalaran al carrer, el president de la comissió ha replicat que els diputats rebutgen les amenaces. "Alguns ho hem vist com si ens amenacessin. Els diputats, en la seva llibertat de consciència, votaran el que creguin convenient, però li pregaria que no ens amenaci", ha remarcat.

Per la seva part, el diputat de l'Esquerra Plural Joan Coscubiela ha lamentat que el Congrés es lamenti molt quan sent algunes paraules i "molt poc quan veu el patiment de la gent".

El PP rebutjarà l'ILP per a la dació en pagament

Coincidint amb el debat en comissió, el Partit Popular ja ha admès que votarà en contra de la presa en consideració al Congrés de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) promoguda per la PAH per implantar la dació en pagament. La proposta es debatrà la setmana que ve al ple de la cambra.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut