Barcelona

Duran i Lleida assegura que deixaria el càrrec si mai l'imputen per un cas de corrupció

El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, assegura que si mai l'imputen en algun cas de presumpta corrupció dimitirà de diputat i s'apartarà dels seus càrrecs. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Duran ha dit que cadascú ha d'actuar segons la seva consciència, però que seria bo acordar un protocol entre tots els partits en aquests casos.

RedaccióActualitzat
El secretari general de CiU i líder d'Unió Democràtica, Josep Antoni Duran i Lleida, ha afirmat en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio" que ell dimitiria si algun cop l'imputen per un afer de corrupció: "Si un dia jo sóc imputat, que estic convençut que no se m'imputarà, jo deixaré la meva acta de diputat i deixaré la meva responsabilitat política". El dirigent democratacristià ha afegit: "Ho deixaria córrer durant un temps fins que pogués defensar-me i posar de manifest la meva innocència".

Quan li han preguntat què haurien de fer els membres del seu partit i de Convergència en un cas semblant, Duran ha dit: "Cadascú ha de respondre en funció de la seva consciència i de la seva situació". Duran i Lleida considera, però, que la decisió sobre com cal actuar davant la imputació d'un polític s'ha d'acordar entre tots els partits.

El líder d'Unió Democràtica ha assenyalat que cal respectar la presumpció d'innocència en el "cas Gürtel" i també en l'afer de les ITVs, que afecta Oriol Pujol. Pel que fa al "cas Pallerols", Duran ha assegurat que el seu partit ha estat a l'altura de les circumstàncies: "Està comprovat i supercomprovat que no hi va haver finançament irregular".

El líder d'Unió creu en l'honestedat del president espanyol, Mariano Rajoy, tot i admetre que no ha donat prou explicacions: "Crec que la seva actitud en aquest moment està ajudant al clima d'angoixa i indignació" que hi ha entre la ciutadania davant la proliferació de casos de corrupció i que, segons Duran, es veu accentuada per la crisi econòmica que arrossega el país. Precisament aquest migdia hi ha una cimera anticorrupció convocada pel president Artur Mas.

Duran i Lleida ha defensat la continuïtat de la coalició entre CDC i Unió: "Crec que la coalició ha estat bona per a tots dos i sobretot ha estat bona per al país, i crec que seria important que, en el futur, la federació pogués continuar. Si estem parlant de majories que siguin com més àmplies millor, com he de tenir jo en el meu cap el plantejament de la ruptura amb Convergència? Hem d'intentar buscar denominadors comuns".






VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut