Andrei Petrov, presumpte líder de la xarxa
Andrei Petrov, presumpte líder de la xarxa
Lloret de Mar

Petrov reitera davant del jutge de la trama de Lloret que va fer regals a Crespo

El presumpte cap de la xarxa de blanqueig de capital que operava des de Lloret de Mar ha refermat a l'Audiència Nacional que va pagar dos viatges a Rússia a l'exalcalde, entre d'altres regals.

RedaccióActualitzat
El presumpte cap de la xarxa de blanqueig de capital que operava des de Lloret de Mar, Andrei Petrov, ha reiterat davant el jutge de l'Audiència Nacional que va fer regals a l'exalcalde de la localitat, Xavier Crespo.

El magistrat Eloy Velasco volia tancar alguns detalls aportats per la resta d'imputats sobre la relació de Petrov amb Crespo. El presumpte cap de la màfia russa ha refermat, segons l'Audiència Nacional, tot el que va declarar al primer interrogatori. És a dir, que va pagar dos viatges a Rússia de l'exalcalde, dinars de luxe, entrades per a espectacles, un rellotge de 3.000 euros, ampolles de vi i paneres de Nadal. Regals, ha reconegut Petrov, que podrien haver servit per rebre un tracte de favor per part de l'Ajuntament de Lloret de Mar, en els seus negocis de construcció al municipi. Entre ells, la condonació de 130.000 euros.

El nou interrogatori ha durat poc menys d'una hora i Petrov ha tornat a la presó. Es tracta de la segona vegada que el presumpte cervell de la trama presta declaració davant del magistrat.

El jutge Velasco està a l'espera de la resposta del Tribunal Superior de Justícia per decidir si cita Crespo com a imputat, ja que és aforat, i sobre quina part del sumari passa a Barcelona. Després d'haver rebut la imputació, ara el TSJC nomenarà els 3 magistrats que decidiran si l'imputen o no.
Anar al contingut