Sabadell

Bustos torna a l'alcaldia de Sabadell amb una visita d'obres dos mesos després de ser imputat en el "cas Mercuri"

L'oposició de Sabadell va anunciar fa unes setmanes que el retorn de Bustos a l'alcaldia els podria dur a plantejar-se seriosament la presentació d'una moció de censura. Ara per ara, però, no s'ha concretat si s'acabarà fent ni en quins termes.

RedaccióActualitzat
Manuel Bustos ha tornat a l'alcaldia de Sabadell aquest 7 de febrer, dos mesos després de retirar-se temporalment del càrrec per centrar-se en la defensa de la seva imputació del "cas Mercuri". Bustos ha reprès la seva agenda com a alcalde amb una visita d'obres i una reunió amb part del seu equip de govern. Ho ha fet amb "tranquil·litat" i després que no s'ha demostrat, segons ha assegurat, que estigui implicat en cap trama de corrupció urbanística ni de cobrament de comissions.

"Tinc pressa perquè se sàpiga la veritat"

En tornar a exercir les funcions d'alcalde, Bustos ha reiterat la seva innocència i ha negat tenir cap relació amb el presumpte cas de corrupció urbanística i tràfic d'influències. El socialista, imputat juntament amb tres regidors del seu govern, ha explicat: "Estem escoltant molts debats sobre el que significa ser imputat, que no és condemnat. Només hi ha indicis i per tant aquests indicis s'han d'aclarir per si són motiu o no suficient per ser acusat. Estem en aquest procés". I ha afegit: "Jo tinc pressa perquè se sàpiga la veritat perquè estem amb la consciència tranquil·la".

Bustos ja va comunicar divendres passat als membres del seu govern la seva decisió de tornar al poder. Ho va fer durant una reunió de treball. De fet, en el moment d'apartar-se del càrrec ja va dir que ho feia de manera "voluntària" i "temporal".

L'oposició de Sabadell va anunciar setmanes enrere que el retorn de Bustos a l'alcaldia els podria dur a plantejar-se seriosament la presentació d'una moció de censura. Ara per ara, però, no s'ha concretat si s'acabarà fent ni en quins termes.

El 4 de desembre, el batlle va anunciar que sortia temporalment de l'alcaldia i que la deixava en mans del primer tinent d'alcalde, Juan Carlos Sánchez. L'equip de govern municipal no ha volgut fer canvis al consistori en aquests dos mesos, malgrat les pressions de l'oposició, que ha aprovat dues mocions en aquest sentit.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut