L'exdiputat del PSC José Antonio Donaire
L'exdiputat del PSC José Antonio Donaire (Foto: ACN)
Sant Feliu de Guíxols

L''exdiputat José Antonio Donaire es dóna de baixa del PSC per la "pèrdua de rumb" del partit

L'exdiputat del PSC i exregidor de Sant Feliu de Guíxols ha formalitzat la seva baixa del partit. Segons assegura, "ja fa temps que entre el PSC i la meva visió del país hi ha una fossa que s'enfonsa a cada decisió, a cada declaració, a cada votació".

RedaccióActualitzat
L'exdiputat del PSC i exregidor de Sant Feliu de Guíxols José Antonio Donaire ha formalitzat la seva baixa del partit. Ho ha anunciat a través de Twitter, des d'on ha dit que és un dia "trist" ja que s'ha formalitzat la baixa que havia demanat fa uns mesos.
De tota manera, no tira la tovallola i, malgrat l'"Adéu, PSC", ha assegurat:"Treballarem des de l'altre costat de la trinxera". I és que, segons afirma, "per sort queda la política fora de la política. L'últim escenari possible".

Donaire ha agraït les mostres de suport, així com la feina dels moviments socials o "les Ada Colau".
"No puc fer un cop de porta, sinó que se'n vaig gairebé en silenci, capcot", "amb un gest de tristesa que no puc dissimular aquesta nit tan llarga", ha afirmat en el post "Adéu, PSC" del seu blog. L'exdiputat ha volgut deixar clar que "el PSC ha estat un partit capital en el passat recent de Catalunya. No es pot entendre el país sense l'aportació intel·lectual i efectiva del socialisme català. De fet, per Donaire, "no es pot entendre la història recent del país sense pensar en Joan Reventós, Joaquim Nadal, Pasqual Maragall, Josep Vicente, Joan Majó, Marina Geli...".

Després de fer un breu repàs de la seva carrera política al blog, l'exregidor ha explicat el perquè de la seva renúncia com a diputat: "Vaig deixar l'escó quan la legislatura del president Montilla s'orientava al seu destí. Vull deixar-ho clar. He estat protagonista d'alguns dels errors del partit, partícip directe. La pèrdua de rumb és també un fracàs personal i no puc fer veure que sóc un espectador que passava per aquí. Mea culpa. Nostra culpa".

Sigui com sigui, manifesta: "No detallaré la suma de distàncies que m'han anat allunyant del PSC, dia a dia", fins a abandonar-lo, tot i que "la major part es poden intuir i algunes és millor que restin al calaix de la discreció". No obstant, creu que "ja fa temps que entre el PSC i la meva visió del país hi ha una fossa que s'enfonsa a cada decisió, a cada declaració, a cada votació. La pèrdua de la brúixola ha afectat el rumb sobre el projecte nacional, però també sobre la nova socialdemocràcia i sobre la democràcia deliberativa i la nova funció dels partits".

Navarro atribueix les dimissions a una distorsió del discurs socialista

Donaire no és l'únic socialista gironí que deixa el partit. Aquesta setmana ha dimitit el secretari d'Organització del PSC a Girona, Ignasi Thió, i la regidora de la ciutat Glòria Planes, que han deixat els seus càrrecs perquè discrepen de la postura de la direcció del PSC sobre el dret a decidir i l'acord del Parlament. Precisament, sobre aquestes dues dimissions el primer secretari del PSC, Pere Navarro, les ha atribuït a una distorsió del discurs socialista.

Navarro insisteix que el PSC està a favor del dret a decidir però en contra de la declaració prèvia de sobirania que va aprovar el Parlament.
Anar al contingut