Alberto Alcántara

Alberto Alcántara

Meteorologia 324.cat

Dissabte assolellat, malgrat el fred

Alberto Alcántara - 09/02/2013 - 08.26h.


El cap de setmana començarà amb la retirada parcial de l'anticicló cap a l'oest. Els vents de nord donaran pas a un mestral més marcat, que afavorirà la retirada dels núvols.

Això farà que el matí de dissabte sigui espectacular a gran part del país, amb un cel ben blau i assolellat. L'excepció tornarà a ser el vessant nord del Pirineu, on es mantindrà tapat. La neu podrà caure de manera molt feble fins al vespre. Llavors, la nevada tornarà a intensificar-se. A la resta del país, el cel s'ennuvolarà una mica més durant la tarda, sense descartar l'aparició d'algun ruixat feble cap al litoral o prelitoral del nord-est.

El mestral i la tramuntana bufaran a les Terres de l'Ebre, el Pirineu i l'Empordà, amb cops d'uns 50-60 km/h, sobretot cap al vespre.

El cel serè durant la matinada i el migdia afavorirà el descens moderat de les temperatures mínimes i l'ascens lleuger de les màximes.

El cel també s'aclarirà a la major part del País Valencià, tot i que encara s'acumularan alguns núvols a les serralades interiors. El vent bufarà fort a Castelló. A les Balears, el temps continuarà molt insegur. El risc de ruixats es mantindrà, i també el risc de calabruixades i nevades a cotes baixes, d'entre 300 i 700 metres. El vent de nord bufarà moderat a Mallorca i Menorca.

Diumenge, nou front

La setmana s'acabarà amb l'arribada d'un nou sistema frontal. La branca càlida d'aquest sistema frontal portarà núvols ja de matinada. A tot estirar deixarà precipitacions febles al Pirineu de Lleida. El front fred arribarà durant la segona meitat de la tarda: portarà núvols més compactes arreu. En principi, aquest front serà molt poc actiu. Pot deixar precipitacions en qualsevol indret, amb més probabilitat cap al sector sud del Pirineu. En qualsevol cas, les pluges serien molt minses. La cota de neu estaria entre els 1.200 i els 800 metres.

I els pròxims dies...

Els models dibuixen una situació canviant, amb pas de diverses línies de núvols que podrien reactivar les nevades al Pirineu i deixar alguns ruixats més minsos a la resta del país entre dilluns i dimarts. Dimecres seria un dia més estable. Les temperatures continuaran per la banda baixa.

PUBLICITAT

Enllaços patrocinats >

Comentaris

0

Deixa el teu comentari

Escriu el teu comentari

Normes de participació!

Normes de participació:

Tanca
  1. Per fer un comentari al portal 324.cat, has de ser usuari registrat.
  2. Tots els comentaris passen per un procés de moderació, per això poden trigar uns minuts a aparèixer publicats.
  3. Normes d'ús:
    1. No s'admeten comentaris insultants, ni racistes, ni contraris a les lleis vigents
    2. No es publicaran comentaris que no estiguin relacionats amb la notícia
    3. No es publicaran els comentaris que incompleixin les normes de participació que asseguren una participació de qualitat i respectuosa.

Vídeos

publicitat

ANÀLISI
Veure'ls tots