Imatge d'un home amb una nena enmig del campament de refugiats (Foto: Reuters)
Campament de regugiats als afores Baalbek, al Líban (Foto: Reuters)
Ginebra

Gairebé un milió de persones han marxat de Síria des del començament de la guerra

L'ACNUR, l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats, ha anunciat que cada dia creix el nombre de persones que vénen de Síria per refugiar-se en altres països de la zona com el Líban, Jordània o fins i tot Egipte, que no té frontera amb el territori sirià. Ja són 800.000 persones les que han marxat a l'estranger des del començament de la guerra.

RedaccióActualitzat
Unes 5.000 persones estan fugint de Síria cada dia cap als països veïns, segons ha informat l'ACNUR, l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats. En total es calcula que uns 800.000 sirians ja han marxat a l'estranger des del començament de la guerra. Segons l'ACNUR, els sirians que fugien fa un any eren només uns centenars cada dia.

Les Nacions Unides han advertit de l'escassetat d'aigua, sovint contaminada, que hi ha a Síria i el risc per a la salut que això implica per als que continuen vivint al país.

L'organisme humanitari de l'ONU està sotmès a una forta pressió per la continuació del conflicte a Síria i l'arribada massiva de civils a les nacions veïnes.

El Líban és ara el país amb el nombre més gran de refugiats sirians, amb 260.000; seguit de Jordània, amb 242.000; Turquia, amb 177.000, i l'Iraq, amb 84.000, segons l'ACNUR. L'ONU apunta que fins i tot Egipte, que no té frontera amb Síria, podria haver acollit 150.000 sirians que han abandonat el seu territori per la guerra civil que enfronta les forces governamentals i diferents grups armats de l'oposició. Les Nacions Unides calcula que dels quatre milions de persones que necessiten ajuda humanitària a Síria, la meitat són nens.




Anar al contingut