La policia ha fet servir gasos lacrimògens i canons d'aigua (Foto: Reuters)
Protestes al voltant del Palau presidencial (Foto: Reuters)
El Caire

Desenes de ferits a Egipte en el segon aniversari de la caiguda de Mubarak

L'oposició egípcia commemora aquest dilluns el segon aniversari de la sortida del poder de Hosni Mubarak amb manifestacions en contra del president islamista, Mohamed Mursi. Els opositors han convocat diferents concentracions a la plaça Tahrir del Caire.

RedaccióActualitzat
La commemoració del segon aniversari de la caiguda del règim de Hosni Mubarak a Egipte ha deixat al carrer noves imatges de protestes contra l'actual president, Mohamed Mursi. Milers de persones s'han manifestat a la plaça Tahrir del Caire i al voltant del Palau Presidencial en defensa dels valors de la revolució i contra els islamistes al poder, els Germans Musulmans.

Els partits laics diuen que, dos anys després de la sortida de Hosni Mubarak, ja és hora que es compleixin les exigències de llibertat i justícia social de les forces revolucionàries. Els convocants de les marxes afirmen que el nou govern de Mursi ha portat al país una nova classe de repressió i ha batut el rècord de les mentides i l'incompliment de promeses.

La policia i la guàrdia republicana han reprimit les protestes amb canons d'aigua i gasos lacrimògens, mentre que els manifestants els han llançat pedres i els filferros que protegien el Palau. Hi ha hagut desenes de ferits.

La marxa, que ha tingut rèpliques en altres províncies, ha estat menys nombrosa que altres convocatòries recents. Els aldarulls dels últims dies han provocat una cinquantena de morts.

Hosni Mubarak, de 84 anys, ha passat el segon aniversari de la seva renúncia a l'hospital militar de Maadi, a la capital egípcia, on està ingressat des del 27 de desembre. A Mubarak el van condemnar a cadena perpètua per la seva implicació en la mort de manifestants durant la revolució, però el Tribunal d'Apel·lacions d'Egipte va anul·lar la sentència, després d'acceptar els recursos presentats per la defensa i la fiscalia, i va ordenar repetir el judici. L'expresident egipci continua, però, en presó preventiva.




Anar al contingut