Roma

L'arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, entre els electors del nou papa

La majoria dels assistents al conclave són europeus i sobretot italians, que són una quarta part dels membres que han de triar el relleu de Benet XVI.

RedaccióActualitzat
El pes de l'Església catòlica arreu del món no es tradueix en una proporció de la seva representació al conclave. Així, més de la meitat dels fidels catòlics es calcula que estan a l'Amèrica Llatina malgrat que que els cardenals amb dret a vot al conclave superen amb prou feines la trentena. Europa, on hi ha un clar retrocés de l'Església catòlica, supera els 60 vots, més de la meitat dels que participaran al conclave.

Per països, Itàlia és la més representada en nombre de cardenals electors, amb una trentena, els Estats Units en té una desena i Alemanya i el Brasil, 6. Espanya té 5 religiosos amb dret a escollir papa. Entre ells hi ha l'arquebisbe de Barcelona, Lluís Marínez Sistach. També hi participaran l'arquebisbe de Sevilla, Carlos Amigo, el de Madrid, Antonio María Rouco Varela, el prefecte de la Congregació de Culte Diví, Antonio Cañizares, i Santos Abril Castelló nascut a Terol i destinat a Roma.

La xifra de cardenals amb dret a vot hauria baixat a 104 al final d'aquest any donat que un bon nombre dels que hauran de reunir-se a Roma compleixen els 80 anys el 2013.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut