Les despulles del general Prim, de nou a Reus
El general Prim va morir estrangulat, d'acord amb l'anàlisi del cos embalsamat
Reus

El general Joan Prim va morir estrangulat, segons conclou l'anàlisi del seu cos embalsamat

El general Joan Prim va morir per estrangulació i no va sobreviure tres dies a les ferides que va rebre en l'atemptat de 1870, com es creia fins ara. Aquesta és la conclusió del criminòleg Francisco Pérez Abellan, que presideix la Comissió Prim d'investigació, després d'analitzar el cos embalsamat del general, conservat a Reus.

RedaccióActualitzat
El general Joan Prim va morir per estrangulació i és pràcticament impossible que sobrevisqués tres dies a les ferides que va rebre en l'atemptat de 1870, com s'havia pensat fins ara. Aquestes són les principals conclusions a què ha arribat el criminòleg Francisco Pérez Abellan, president de la Comissió Prim d'investigació, després d'analitzar la mòmia del general. L'Ajuntament de Reus, on se'n conserven les restes, afirma que el resultat de la investigació encara no és el definitiu.

Francisco Pérez Abellán, director del departament de Criminologia de la Universitat Camilo José Cela de Madrid, conclou a l'estudi que Joan Prim hauria rebut un tret de trabuc a l'espatlla que li va afectar el moviment dels braços i que li impedia firmar qualsevol document. Després el van estrangular i els seus assassins el van suplantar. Segons el criminòleg, els autors de l'atemptat del general podrien haver estat tres grups que l'esperaven en llocs diferents per assegurar-se la seva mort.

El 4 d'octubre passat van començar els treballs per estudiar l'estat de conservació del mausoleu del general Prim, ubicat al cementiri general de Reus.




Anar al contingut