Esther Quintana, durant una entrevista a "Àgora", a TV3
Esther Quintana, durant una entrevista a "Àgora", a TV3
Barcelona

Esther Quintana: "No tinc cap dubte que va ser un projectil dels Mossos"

Esther Quintana va perdre l'ull a la manifestació de la vaga del 14 de novembre. Tot i les negatives de la Conselleria d'Interior, manté que va ser per l'impacte d'un projectil dels Mossos que es va llançar sense complir els protocols estipulats.

RedaccióActualitzat
Esther Quintana va perdre l'ull a la manifestació de la vaga general del 14 de novembre. Tot i que la Conselleria d'Interior ho nega, ella manté que la seva lesió va ser causada per l'impacte d'un projectil que van disparar els Mossos d'Esquadra. El cas ha arribat als tribunals. El programa "Àgora", de TV3, ha parlat amb Esther Quitana per escoltar el seu testimoni.

"No tinc cap dubte que va ser un projectil", ha assegurat Esther Quintana. La seva versió ha estat reforçada per dues persones que han comparegut aquest dilluns davant del jutge que porta el cas. Es tracta de l'infermer que va tractar Quintana a l'hospital i que ha assegurat que la seva ferida a l'ull era neta: no tenia ni restes de brutícia ni de vidres. El sanitari contradiu així la versió d'Interior, que va atribuir l'impacte a un objecte llançat per algun dels manifestants. En aquesta línia s'ha expressat també una periodista de la televisió veïnal Graciamon, que ha dit que va sentir un soroll que podria ser de dos projectils moments abans que Quintana va rebre l'impacte. Aquesta periodista va gravar imatges dels fets que ha analitzat el mateix jutge. L'advocada d'Esther Quintana, Laia Serra, present al plató de l'"Àgora", ha afirmat que no es descarta que els dos sorolls de la gravació siguin "una salva i un tret", però "falten proves tècniques per corroborar-ho".

Esther Quitana i el seu company havien anat a la manifestació de la vaga general per reivindicar els seus drets. "Estic a l'atur i no trobo feina." Vaig anar per "fer patent la meva situació i intentar canviar-la. No vaig participar en cap aldarull, ni tampoc no vaig veure que n'hi hagués cap". Segons ha relatat, la policia va incomplir el protocol en aquest tipus d'accions. Els agents no van avisar que tenien intenció de disparar, quan estan obligats a fer-ho, i tampoc no estaven a més de 50 metres dels manifestants, com també marca la normativa.

El cop que va rebre l'obligarà a tornar-se a operar. "Estic en un procés molt dolorós i sensible. És difícil d'explicar". Quan va anar a l'hospital, els metges li van reconstruir l'ull, però s'haurà de sotmetre a una nova intervenció. "He perdut la vista i l'ull s'ha de treure per posar una pròtesi. L'ull no es pot reconstruir perquè he perdut molt líquid i li falten algunes parts".

L'Esther ha criticat la falta de gestos de la Conselleria d'Interior. "Em va trucar una persona de la conselleria en nom de Felip Puig perquè jo havia penjat un video a internet explicant el meu cas". No li van preguntar com es trobava, ni tampoc "si tenia alguna necessitat. Potser només em van trucar per cobrir l'expedient", ha afirmat. "M'he sentit com un dany col·lateral més. Sobre el tractament del cas i la seva versió dels fets, Esther Quintana s'ha mostrar dolguda amb aquells que la qüestionen. "Em dol molt que pugui quedar com que he dit una mentida". Tot i això, "confio en la justícia, no sé si en el meu cas en tindré, però vull confiar-hi".
Anar al contingut