Imatge d'una pantalla informativa a l'aeroport de Seül (Foto: Reuters)
Imatge d'una pantalla informativa a l'aeroport de Seül (Foto: Reuters)
Pyongyang

Corea del Nord compleix l'amenaça i fa un tercer assaig nuclear

La prova ha causat un terratrèmol artificial de gairebé 5 graus a l'escala de Richter que s'ha pogut notar a Corea del Sud. El Consell de Seguretat de l'ONU ha convocat una reunió d'urgència.

RedaccióActualitzat
Corea del Nord ha fet el seu tercer assaig nuclear, segons ha confirmat l'ONU. Ha estat de matinada quan el règim de Pyongyang ha complert l'amenaça i ha dut a terme la prova, tot i que el govern encara no ho ha confirmat de forma oficial.

Les primeres informacions de l'assaig les ha donades Corea del Sud, en detectar un terratrèmol artificial de 4,9 graus al país veí. Seül ha quantificat la potència en 6 quilotones, i l'agència sud-coreana ha revelat que Pyongyang havia avisat ahir Washington i Pequín. La prova s'hauria fet a la localitat nord-coreana de Kilju, que acull la base nuclear on el 2006 i el 2009 ja es van fer els assajos anteriors. Si es confirma, seria la primera prova atòmica amb Kim Jong-un com a líder nord-coreà i l'enèsim desafiament que fa contra la comunitat internacional, que al gener va aprovar una nova tongada de sancions pel llançament d'un coet de llarg abast.

L'amenaça de Corea del Nord pesava des de feia tres setmanes, quan va posar-la sobre la taula precisament com a resposta a la decisió del Consell de Seguretat de l'ONU que li ampliava les sancions de càstig pel llançament d'un coet de llarg abast.

Precisament, el Consell de Seguretat de l'ONU es reunirà d'urgència avui, a les tres de la tarda, per analitzar la situació.

 

Anar al contingut