Madrid

Iberia rebaixa l'ERO i planteja 3.800 acomiadaments

El nou pla de reestructuració de l'aerolínia s'ha reduït de 693 persones i ara suposaria el 19% del total dels treballadors, en lloc del 25%.

RedaccióActualitzat
Iberia ha presentat el nou pla de reestructuració de la companyia després que el període que s'havien donat amb els sindicats acabés sense acord. L'aerolínia ha rebaixat el nombre d'acomiadaments en 693 persones respecte al pla inicial, i ara es preveu una retallada de la plantilla de fins a 3.800 persones, fet que suposa el 19% del total de treballadors.

En un comunicat, IAG ha confirmat que l'aerolínia espanyola ha informat representants sindicals, els seus treballadors i el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social d'un expedient d'acomiadament col·lectiu per "causes econòmiques, productives i organitzatives", d'acord amb la normativa vigent recollida a l'article 51 de l'Estatut General de Treballadors.

Inicialment l'aerolínia espanyola havia parlat d'un ERO amb 4.500 acomiadaments, el 25% del total de la plantilla.

Iberia ha comunicat aquestes noves xifres als sindicats representants dels col·lectius de terra, tripulants de cabina (TCP) i pilots, que ja havien anunciat jornades de vaga des de finals d'aquest mes i fins a mitjans de març.

El grup d'empreses ha explicat que la mesura forma part del pla de transformació d'Iberia, amb l'objectiu "d'introduir canvis estructurals permanents en totes les àrees de negoci" de la companyia amb la finalitat de detenir les pèrdues, cosa que "li permetrà créixer de manera rendible en el futur".

L'expedient es negociarà amb els sindicats durant els pròxims 30 dies.
Anar al contingut