Madrid

Membres de la PAH, expulsats del Congrés per cridar "Sí que es pot"

El president del Congrés, Jesús Posada, ha expulsat una vintena de membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca que, després que el PP ha rectificat, han cridat "Sí que es pot" des de la tribuna de convidats. Posada ha demanat que els expulsessin i, davant de les dificultats, ha acabat dient: "Procedeixin a l'expulsió, cony!" Un dels activistes ha estat detingut per insults.

RedaccióActualitzat
Moments de tensió al ple del Congrés en què s'ha debatut l'admissió a tràmit de la iniciativa legislativa popular per a la dació en pagament. El president del Congrés, Jesús Posada, ha expulsat una vintena de membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) que, després que el PP ha rectificat, han aprofitat la seva presència a la tribuna de convidats per cridar "Sí que es pot", "lladres" o "pocavergonyes".

Posada ha demanat que els expulsessin i, davant de les dificultats, ha acabat dient: "Procedeixin a l'expulsió, cony!". Un dels activistes ha estat detingut per insults i l'han portat a la comissaria per instruir diligències policials i posar-lo després a disposició judicial. A la resta d'activistes antidesnonaments els han portat a una sala on els han agafat les dades, segons fonts parlamentàries, que al·leguen que és el procediment habitual en aquesta mena d'incidents.

Un dels expulsats ha estat Ada Colau, portaveu de la PAH, que ha negat els insults, encara que ha admès que algú pot haver deixat anar alguna "paraula ofensiva". Colau ha explicat que els nervis dels activistes han esclatat després de sentir com el diputat del PP Teodoro García Egea ha anunciat el vot afirmatiu del seu grup, mirant a la tribuna de convidats, "presentant-lo com un passeig amable, on la ciutadania, govern i majoria parlamentària anaven agafats de la mà". La portaveu de la PAH ha justificat que el seu grup ha volgut recordar que l'admissió de la ILP és una "victòria ciutadana i no de cap partit, i hem demanat que no es faci servir electoralment".

Durant el moment de tensió, diputats d'Esquerra Plural han mostrat la seva solidaritat amb la PAH portant samarretes contra els desnonaments. El diputat de Compromís Joan Baldoví, que ha aplaudit els impulsors de la ILP, ha vist com la vicepresidenta del Congrés Celia Villalobos li retreia aquesta actitud. Baldoví li ha matisat que no aplaudia els insults, sinó la feina del col·lectiu antidesnonaments.




VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut