Barcelona

Mas insta Sánchez-Camacho a denunciar les suposades escoltes de què ha estat víctima

El PP català ha demanat al president Artur Mas un segon pacte de La Moncloa contra la corrupció i l'ha instat a reunir-se amb Mariano Rajoy. Mas li ha respost que si vol donar mostres de transparència que denunciï les suposades escoltes de què ha estat víctima.

RedaccióActualitzat
Els darrers escàndols de corrupció a Catalunya han centrat bona part de la primera sessió de control del govern d'Artur Mas de la legislatura. La majoria de partits polítics han tirat per terra la cimera contra la corrupció celebrada la setmana passada entre el president català i diferents representats d'institucions catalanes, excepte els partits.

La líder dels populars catalans ha assegurat que cal una veritable regeneració democràtica i ha instat el president català a fer-ho de la mà del president espanyol. Sánchez-Camacho ha demanat a Mas que traslladi les prioritats del seu govern a Mariano Rajoy i que una d'elles ha de ser la lluita contra la corrupció. "Si volem recuperar la confiança dels ciutadans i dels catalans hem de fer una regeneració democràtica profunda, un segon pacte de La Moncloa entre els quals vostè hauria de parlar de modificar les lleis, el Codi Penal i moltes altres normes amb el president espanyol".

Artur Mas, per la seva banda, li ha respost que si vol donar mostres de transparència denunciï les suposades escoltes de què ha estat víctima ella mateixa i ha recordat que ell mateix ho ha fet: "Per aquestes escoltes que vostè ha tingut, per aquest espionatge, vostè el que ha de fer és presentar una demanda. Jo que m'he trobat amb casos de guerra bruta he presentat querelles criminals contra gent molt poderosa".

El líder del PSC, Pere Navarro, també ha instat Mas a tancar-se amb Rajoy i a no sortir de la reunió fins a tenir un acord sobre un referèndum legal i sobre finançament.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut