Façana de la seu central de Caixa Laietana.
La majoria dels afectats de les preferents de Bankia provenen de la Caixa Laietana.
Mataró

Condemnen Caixa Laietana a indemnitzar una parella d'ancians per vendre'ls preferents sense informació prèvia

El jutge obliga l'entitat a indemnitzar un matrimoni d'ancians, un d'ells malalt d'Alzheimer, per haver-los venut participacions preferents sense haver ofert informació prèvia sobre el tipus de producte que estaven adquirint.

RedaccióActualitzat
El jutjat de primera instància de Mataró ha condemnat Caixa Laietana, actualment integrada a Bankia, a indemnitzar un matrimoni d'ancians, un d'ells malalt d'Alzheimer, per haver-los venut participacions preferents sense oferir-los informació prèvia sobre el tipus de producte que estaven adquirint. El personal de l'entitat va forçar-los a firmar el contracte, tot i que no van superar el test d'idoneïtat sobre els riscos de la seva inversió, i el jutge ha donat la raó al matrimoni en la demanda interposada.

Concretament, el jutge anul·la els contractes que la parella tenia signats amb l'entitat, a més de les llibretes relacionades, i obliga Caixa Laietana a retornar la inversió que van fer l'home, de 81 anys, i la dona, de 80, entre el 2002 i el 2011, més la suma dels interessos corresponents. La sentència també obliga la caixa a pagar als demandants els danys i perjudicis causats, "equivalents al tipus d'interès que la mateixa entitat de crèdit demandada abonava als fons dipositats a termini fix en cada anualitat, aplicada al capital invertit de 12.000 euros, 18.000 euros i 6.000 euros més els interessos".

Condemna als treballadors

El jutge també ha condemnat els treballadors de l'entitat pel seu comportament amb la persona malalta d'Alzheimer. El text explica que la subdirectora de l'entitat no va informar a la dona dels riscos de les preferents i no va parlar amb l'home perquè era fora de l'oficina. Els compradors de les preferents eren una parella de clients de la sucursal de Caixa Laietana on van concertar els contractes, la mateixa oficina on van ingressar la paga de la seva primera feina.

La sala indica que "és difícil d'entendre que gent gran, estalviadors tradicionals de tota la vida, preocupats per poder tenir sempre disponibles els seus estalvis per poder afrontar les malalties pròpies de la seva edat, per assumir el cost de residències de la tercera edat, per ajudar els seus fills o néts... puguin lliurement i voluntàriament subscriure un contracte d'operacions financeres complexes".

Anar al contingut