Sabadell

Bustos dimiteix com a alcalde de Sabadell: "Renuncio sent innocent"

L'alcalde de Sabadell ha dit que deixa el càrrec "pel bé de la meva ciutat" i "de la política en general" després de la seva imputació en el "cas Mercuri" i que ho fa "amb la consciència molt tranquil·la". Bustos ha dit que continuarà en política i com a regidor.

Victòria MiróActualitzat
Manuel Bustos ha anunciat que deixa l'alcaldia de Sabadell a causa de la seva imputació en el "cas Mercuri" de presumpta corrupció urbanística. El polític socialista ha dit en una compareixença des del consistori vallesà que ho fa "amb la consciència molt tranquil·la" i ha insistit en la seva innocència quan ha dit que marxa "ara que queda clar que ni jo ni el meu equip de govern hem participat" en cap trama corrupta.

"Renuncio a l'alcaldia sent innocent, jo i els meus companys", ha dit Bustos, que ha reiterat que pensa continuar treballant en política i que es pren aquesta decisió com "un punt i seguit en la meva vida política". De fet, ha anunciat que continuarà treballant com a regidor.

Bustos ha dit que els temps en política i en la justícia són diferents i que per això ha decidit abandonar després de saber que el jutge ha decidit allargar almenys un mes més el secret del sumari. El fins ara alcalde vallesà ha dit que va prendre la decisió després de reunir-se amb el primer secretari del PSC, Pere Navarro. "Tots dos vam coincidir que era un bon moment, el millor moment i la millor opció", ha indicat.

Després de 14 anys al capdavant del consistori de la capital vallesana, Bustos ha afirmat que plega "pel bé de la meva ciutat" i "de la política en general". Manuel Bustos ha decidit llançar la tovallola per la impossibilitat de governar, ja que els partits de l'oposició municipal preparen una moció de censura i, segons diuen, no pensen donar suport a les mesures adoptades per un dirigent imputat en un presumpte cas de corrupció.

Amb tot, Bustos, que està imputat en 9 de les 31 peces del "cas Mercuri" per tràfic d'influències, malversació de fons públics i delictes contra l'administració pública, ha deixat clar que seguirà en política perquè vol "contribuir en la recuperació de la confiança de la ciutadania en la política", ja que és un "ferm defensor de la democràcia".

Cal recordar que fa dos mesos es va apartar voluntàriament del càrrec, per preparar la seva defensa, segons va dir. Fa tot just una setmana es va reincorporar a l'alcaldia, després de l'absència motivada per la seva imputació en aquest presumpte cas de corrupció urbanística.

Manuel Bustos, que finalment sí que ha acceptat preguntes dels periodistes durant la roda de premsa, ha declarat que ha sentit tot el suport per part dels companys de Sabadell, del partit i del PSOE, i ha explicat que diverses persones li han demanat que no plegui perquè és injust. A ells, els ha acabat demanant que tinguin "comprensió" i s'ha mostrat convençut que, amb el temps, "s'acabarà sabent tota la veritat".



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut