Joan Herrera als estudis de Catalunya Ràdio
Herrera denuncia que CiU actua d'acord amb els "lobbies" i rep millor finançament
Barcelona

Herrera acusa CiU de no fer res per combatre la corrupció i, en canvi, satisfer els interessos dels "lobbies"

Herrera acusa CiU de no fer res per combatre la corrupció. En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", el líder d'Iniciativa acusa la federació, i sobretot Unió Democràtica, de satisfer els interessos dels "lobbies".

RedaccióActualitzat
El líder d'Iniciativa, Joan Herrera, acusa Convergència i Unió de no fer res per combatre la corrupció i, en canvi, satisfer els interessos dels "lobbies", amb esmenes a diverses lleis que beneficien determinades empreses i sectors econòmics.

En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", Joan Herrera diu que no és casual que CiU estigui millor finançat que altres formacions polítiques d'àmbit estatal.

El secretari general dels ecosocialistes assegura que "no és casual que Convergència i Unió, i concretament Unió Democràtica, sigui un dels partits més ben finançats per les empreses privades". Herrera destaca que fins i tot s'arriba a "un millor finançament de CiU que partit d'àmbit estatal com el PP i el PSOE".

Herrera ha posat d'exemple el cas d'una empresa farmacèutica que vol una esmena als pressupostos que si prosperà significarà uns grans guanys per al sector. Assegura que és una "pràctica generalitzada" que l'empresa es posi en contacte amb un partit com CiU per pactar amb el govern que l'esmena tiri endavant.

Noves regles contra la corrupció

Davant de la pluja de casos de corrupció, el líder dels ecosocialistes proposa canviar les regles del joc democràtic per fer més transparent el sistema, i permetre la revocació de lleis i governs via referèndum.

Joan Herrera acusa CiU, el PP i el partit socialista d'haver rebutjat, durant anys, moltes de les propostes anticorrupció que Iniciativa ha presentat al Congrés i al Parlament. El secretari general dels ecosocialistes ha denunciat que el president de la Generalitat, Artur Mas, ha ridiculitzat en nombroses ocasions les mesures d'Iniciativa. Tot i això, espera que el decàleg de mesures presentat aquesta setmana sigui pres en consideració.
Anar al contingut