Els turistes pagaran per visitar el Park Güell (Foto: Reuters)
Els turistes pagaran per visitar el Park Güell (Foto: Reuters)
Barcelona

L'entrada al Park Güell costarà entre 7 i 8 euros per als turistes a partir de l'octubre

L'entrada per visitar la zona monumental del Park Güell de Barcelona costarà 7 euros, si es compra amb antelació i 8 si es compra el mateix dia. A partir de l'octubre d'aquest any es restringirà l'accés a la zona monumental i es cobrarà entrada als turistes.

RedaccióActualitzat
L'entrada per visitar la zona monumental del Park Güell de Barcelona costarà entre 7 i 8 euros per als turistes a partir del mes d'octubre. L'entrada serà gratuïta per als veïns de la zona i als inscrits al registre de visitants, segons ha informat l'Ajuntament. L'objectiu d'aquest nou projecte, aprovat aquest dimecres per la Comissió Municipal de Govern, és millorar la qualitat de vida dels veïns i protegir al màxim el patrimoni artístic i cultural de la ciutat.

Les tarifes seran variades, en el cas dels visitants que facin la compra amb antelació serà de 7 euros, i si la compra es duu a terme el mateix dia el preu serà de 8 euros. El projecte preveu també descomptes per a determinats col·lectius, tot i que encara no s'han determinat.

Els veïns dels barris adjacents , el Coll, Vallcarca i Penitents, la Salut, el Carmel i Can Baró gaudiran d'accés lliure i gratuït durant tot el dia i des de qualsevol punt del parc. També gaudirà d'aquestes facilitats la comunitat educativa de les escoles més properes. Un altre col·lectiu que visitarà el parc de manera gratuïta serà el dels inscrits al registre de visitants del parc.

L'aforament màxim de la zona monumental serà de 800 visitants per hora, amb una reserva afegida de 100 entrades per als inscrits al registre de visitants del parc. Aquest còmput de 800 visitants no afecta als veïns. L'accés comptarà amb dos horaris un d'hivern i un d'estiu, el primer de 08.30 a 18.00 hores i el segon de 08.00 a 21.30, tot i que el recinte del parc manté els seus horaris habituals de 05.00 a 24.00.

El projecte inclou noves instal·lacions per regular l'accés al parc, per un import de 2,2 milions d'euros. La comissió ha encarregat també la gestió de la zona monumental a l'empresa municipal Barcelona de Serveis Municipals. S'establiran punts de venda d'entrades, de control i un mòdul de serveis ubicat a l'esplanada d'accés al parc des de la carretera del Carmel, així com instal·lacions elèctriques i de fibra òptica. L'ajuntament preveu que la gestió dels accessos generarà la creació de 50 llocs de treball, mentre que les vendes d'entrades revertiran en el manteniment i millora del parc.
Anar al contingut