Dos visitants del Mobile World Centre Barcelona.
Dos visitants del Mobile World Centre Barcelona.
Barcelona

Hoffman reclama la L9 del metro i vol aprofitar que Barcelona sigui capital mundial del mòbil

El conseller delegat de GSMA, organitzadora del Mobile World Congress, John Hoffman, diu que el congrés de mòbils també serà present a Montjuïc el 2014, després de traslladar-se aquest any a la Gran Via. Reclama la línia 9 del metro, que passarà per la Fira i l'aeroport, i demana al sector que aprofiti la capitalitat de Barcelona per atreure noves empreses.

RedaccióActualitzat
El conseller delegat de GSMA, organitzadora del Mobile World Congress, John Hoffman, ha dit aquest divendres que el congrés de mòbils també serà present al recinte de Montjuïc el 2014, després de traslladar-se aquest any a la Gran Via de Barcelona. Hoffman ha reclamat la línia 9 del metro, que passarà per la Fira i l'aeroport, i ha demanat a les empreses de sector tecnològic que inverteixin i no deixin escapar l'oportunitat que els ofereix el fet que Barcelona sigui la capital mundial del mòbil.

En un acte organitzat per "El Periódico" i el Banc Sabadell, Hoffman ha explicat que, per arribar a Barcelona, dijous, va haver d'agafar tres vols. Tot i així, ha dit que la ciutat té "bona connectivitat" i que els estudis no detecten cap problema de transport per arribar-hi. Però Hoffman ha deixat clar un desig: li agradaria que la línia 9 del metro ja estigués feta perquè "necessitem que la gent arribi a Gran Via". Fins i tot ha ironitzat sobre el tema en dir que "si algú té una pala, que comenci a excavar".

Aquest és el primer any en què el Mobile World Congress se celebra al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, "una nova llar" que, segons Hoffman, serà més gran i comptarà amb millors instal·lacions. Tot i que no ha revelat què, Hoffman ha anunciat que hi ha "idees molt emocionants" per fer "el 2014, a Montjuïc"

El president de la fira de telefonia més gran del món ha confessat que, per omplir el recinte de Gran Via, pensava que es necessitarien tres anys i no només un, i ha assegurat que, a Barcelona, amb dos recintes firals, hi ha l'oportunitat de fer coses per als consumidors.

Hoffman demana aprofitar que Barcelona és capital mundial del mòbil

L'organitzador també ha demanat al sector de la telefonia que aprofiti l'oportunitat que ofereix el fet que Barcelona sigui capital mundial de la telefonia mòbil i les possibilitats que té per atreure noves empreses. "GSMA ajudarà a orientar", ha dit Hoffman, per afegir que ells no ho poden fer tot. En aquesta línia, ha apuntat que el govern podria oferir incentius fiscals a les empreses per instal·lar-se aquí, tot i que ha reconegut la dificultat per parlar-ne en la situació actual.

Barcelona, ha explicat Hoffman, és una bona ciutat per treballar-hi i viure-hi, perquè "té totes les peces" i només cal "ajuntar-les", ha dit. A l'hora de portar-hi el congrés, el conseller delegat de GSMA ha destacat la bona col·laboració público-privada, com una de les coses que més els van atreure. Així, ha anunciat que un cop passi la crisi, Barcelona i Espanya seguiran sent una ubicació "fantàstica" per fer negocis.

Finalment, Hoffman ha criticat que a Espanya els joves no corren riscos i que s'entén el fracàs com un estigma, mentre que en altres llocs és una experiència necessària per progressar.

També ha destacat la importància del Mobile World Congress perquè, en tenir reunit en un mateix lloc tot el sector, es pot fer en una setmana més que en tot un any.


ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut