Barcelona

Divendres de cel ennuvolat, pluges arreu i davallada de les temperatures màximes

Canvi de temps important. El cel estarà cobert tot el dia arreu i hi haurà precipitacions que arribaran en tongades. Hi haurà una davallada de les màximes. A partir de la matinada de dissabte, podria nevar a cotes baixes.

Actualitzat
Una àrea de baixes pressions se situarà al sud d'Europa amb una família de pertorbacions, una d'elles a sobre de Catalunya. Al mateix temps, una massa d'aire molt fred començarà a entrar pel Pirineu.

Núvol, pluja i neu. Cel cobert durant tot el dia arreu, amb algunes escletxes de sol a les Terres de l'Ebre i a ponent. Les precipitacions es donaran en tongades. La primera, durant el matí i la tarda, que seran generals i febles. La segona, a partir del vespre i arribaran pel sud del país. Aquesta segona tongada serà més abundosa i portarà nevades a cotes molt baixes de cara a la matinada de dissabte. La cota de neu baixarà dels 900 als 400 metres al final del dia.
Les nevades més copioses seran al Ripollès i a la serralada Transversal.

El Servei Meteorològic de Catalunya té activat avís per neu a l'est del país.

Temperatures avall. Les temperatures matinals encara es mantindran per efecte dels núvols i les precipitacions, però les mínimes del dia no arribaran fins a última hora de la jornada. En canvi, les màximes davallaran força, sobretot a les comarques de Barcelona, Girona i el litoral de Tarragona. Els valors més elevats del dia no pujaran dels 14 ºC.

I els pròxims dies...

La proximitat del cap de setmana coincidirà amb un canvi de temps molt acusat, amb arribada de pluja, neu a cotes molt baixes i gran descens de les temperatures. Però serà la matinada de dissabte quan s'espera més enrenou meteorològic. La neu podrà caure a la meitat est del país a cotes molt baixes, clarament inferiors als 300 metres i amb un ambient de clar hivern. Diumenge millorarà, el dia serà assolellat, amb neu només al vessant nord del Pirineu. Ambient gèlid.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut