Barcelona

Junqueras avisa que l'Estat farà tot el possible per desprestigiar el procés sobiranista

Junqueras admet que el procés d'independència està amenaçat per l'allau de casos de corrupció i sospites d'espionatge. El president d'Esquerra Republicana assegura que no és casualitat que els casos surtin ara que s'ha engegat el procés sobiranista.

RedaccióActualitzat
Corrupció i espionatge centre l'actualitat de Catalunya. El president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, assegura que no és casualitat que surtin ara que el Parlament ha engegat el procés sobiranista. Junqueras avisa a "L'entrevista del diumenge" del 3/24 que "L'Estat farà tot el possible per desprestigiar-nos".

Oriol Junqueras assenyala que "l'Estat espanyol i els mitjans de comunicació espanyols" faran "tot el possible per torpedinar aquest procés". Assegura que "ens buscaran i ens remenaran i faran tot el possible per intentar desprestigiar-nos".

Junqueras assegura que el procés sobiranista "està amenaçat" perquè "hi ha poca gent que té molt poder que està interessada que això no vagi". Però recorda que "hi ha molta gent amb no gaire poder que volem que això tiri endavant".

"Fer net fins i tot a risc de ser injustos"

Tot i la seva denúncia, Junqueras reconeix que "probablement en alguns casos hi ha coses que no s'han fet bé". El president d'ERC assenyala polítics, empresaris i mitjans de comunicació i demana als partits que "facin net fins i tot a risc de ser injustos".

La recepta de Junqueras passa per apartar els càrrecs polítics que estiguin imputats, encara que una imputació no equivalgui ni a una acusació ni a una condemna. El líder d'Esquerra reconeix que al final la persona pot ser innocent, però considera que cal apartar-la per "poder dedicar-nos a les coses que són importants i no donar carnassa als que no volen que ens dediquem al que no és important".

Esquerra, neta

Junqueras deslliga Esquerra Republicana de l'allau de casos de corrupció i sospites d'espionatge. Assegura que "alguns ho hem fet tot bé o almenys fins ara no ens han trobat res". El president d'ERC assegura que en el seu partit fan tot el possible perquè no hi hagi males pràctiques i promet que, si es donen, prendran decisions de la manera "més clara i explícita possible".

Avís a Convergència

El president d'Esquerra Republicana no garanteix un sí incondicional a Convergència i Unió per aprovar els pressupostos del 2013. Junqueras avisa el govern català que "òbviament no té garantit el suport als pressupostos. El tindrà garantit si ens posem d'acord".

Junqueras s'ha llençat de la Generalitat. Assegura que "sovint pren decisions que no ha consultat amb ningú" i posa d'exemple la retallada de 700 milions a la taula de la funció pública.

Una manta massa petita

Malgrat l'avís al govern català, Junqueras reconeix que els comptes de la Generalitat són complicats. El líder d'Esquerra ha comparar els pressupostos catalans amb una manta i adverteix que "la manta és molt més petita del que el país necessita".

El president d'ERC carrega contra el govern espanyol perquè no li deixa "teixir un tros de manta" sinó que "ens talla el tros de manta i ens pren les eines per teixir".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut