Barcelona

La nombrosa documentació confiscada a la seu de Método 3 s'analitzarà "in situ"

La policia analitzarà a la mateixa seu de l'agència de detectius la documentació requisada, que "dóna per omplir fins a deu furgonetes", segons fonts policials. Els escorcolls a les seus de Método 3 a Barcelona i Madrid, així com als domicilis dels quatre detinguts per l'escàndol de l'espionatge, s'han allargat en algun cas més de sis hores. Els detinguts passaran probablement aquest dimecres a disposició judicial.

RedaccióActualitzat
La Policia Nacional analitzarà a la mateixa seu de Método 3 a Barcelona la documentació confiscada a l'agència de detectius que hi ha darrere la presumpta xarxa d'espionatge polític a Catalunya. La decisió d'actuar "in situ" l'ha pres el jutjat i respon al fet que el volum de documents confiscats "dóna per omplir fins a deu furgonetes", segons fonts policials. L'escorcoll, que s'ha allargat durant més de sis hores, ha acabat passades les deu de la nit. Els agents mantindran un dispositiu especial per custodiar el material a l'oficina central.

En total, hi ha hagut set escorcolls: a les seus de Método 3 a Barcelona i Madrid, en un altre local de l'agència a Barcelona i als domicilis dels quatre detinguts per l'escàndol de l'espionatge, un dels quals és a Gavà. L'objectiu de la policia és recollir proves que reforcin l'acusació de revelació de secrets.

La inspecció a la seu de Método 3 a Barcelona, situada a la tercera planta del número 520 de l'avinguda Diagonal, ha començat passades les quatre de la tarda d'aquest dimarts, un cop s'ha rebut l'autorització judicial i just l'endemà de la detenció del seu director, Francisco Marco, i de tres empleats. Precisament, Marco ha estat present en l'escorcoll, juntament amb els dos fiscals anticorrupció que porten el cas, Emilio Sánchez-Ulled i Fernando Bermejo, que també porten els casos "Palau" i "Mercuri".  

El propietari de l'agència ha arribat a la seu cap a dos quarts de cinc de la tarda, amb la cara tapada i acompanyat per dos policies. Poc després han entrat al vestíbul de l'edifici dos agents dels Mossos d'Esquadra, que han sortit de l'immoble passats uns minuts.

A més, han entrat a l'edifici tres persones més sense identificacions que han arribat després de Marco i també una noia, aquesta sí identificada com a membre de la Policia Nacional i que duia equips de fotografia i vídeo. No ha estat fins passades les deu de la nit que s'ha donat per acabat, després que els fiscals i Marco han abandonat l'edifici i també ho ha fet la policia, amb dues caixes suposadament plenes de documentació.

Segons fonts de la defensa, la policia també ha escorcollat els domicilis particulars tant de Marco com dels altres tres detinguts en relació amb la presumpta trama: la cap d'operacions i responsable dels informes de seguretat del PSC, Elisenda Villena, i els dos extreballadors Julián Peribáñez i Álex Borreguero. No se sap quin material s'ha localitzat en aquests escorcolls, però sí que ha transcendit que, probablement, els detinguts passaran aquest dimecres a disposició judicial.

L'objectiu dels agents és trobar el llibre de registres de Método 3, on constaria qui va encarregar l'espionatge. Però, segons algunes informacions, el llibre s'hauria perdut arran d'una inundació.

També s'ha inspeccionat la seu de Método 3 a Madrid, on una desena d'agents de la Policia Nacional han treballat durant cinc hores. Els agents s'han endut d'aquest local del carrer Concepción Bahamonde dos ordinadors i cinc lligalls, que seran traslladats a dependències policials en les pròximes hores.

A més, els escorcolls han arribat a la subseu de Método 3 situada al número 124 del carrer Aribau, just davant del restaurant La Camarga, on, suposadament, es va gravar una conversa entre la líder del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, i l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola.

Per la seva banda, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha informat que el titular del jutjat d'instrucció número 14 de Barcelona, que dirigeix la investigació sobre la trama d'espionatge arran de la denúncia penal presentada per Alícia Sánchez-Camacho, no ha ordenat, de moment, cap diligència.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut