Palma

El grup Orizonia, a punt de tancar part del negoci i prescindir de més de 3.000 treballadors

Representants de la direcció i dels treballadors estan reunits a Palma per prendre decisions sobre el futur del grup, que té previst presentar un ERO que afectaria entre 3.000 i 4.000 empleats dels més de 5.000 que té i vendre part del negoci.

RedaccióActualitzat
Orizonia, grup turístic que s'ha acollit a un preconcurs de creditors, ha comunicat als treballadors que se salvaran 800 llocs de treball en l'expedient de regulació d'ocupació (ERO), que afectarà uns 4.000 empleats. Això serà possible gràcies a la venda de part del grup. L'empresa també ha garantit als treballadors que aquest mes cobraran la nòmina, segons ha confirmat el comitè d'empresa. 

Orizonia ha tingut converses durant tot el dia amb Viatges Barceló, que vol quedar-se part de la seva xarxa d'agències de viatges. També està negociant amb dos inversors més per veure si pot vendre més empreses del grup abans de presentar l'ERO la setmana que ve, entre les quals l'aerolínia Orbest i l'agència de viatges Vibo. De moment l'aerolínia Orbest ha cancel·lat totes les reserves per a sortides a partir del 20 de febrer fetes a través del seu web

"Molt mala notícia"


El ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, que considera que el tancament d'Orizonia és "una notícia molt dolenta", ha lamentat que no s'hagi arribat a un acord amb Globalia, propietària d'Halcón Viatges. Per la seva banda, el president del govern balear, José Ramón Bauzá, té previst reunir-se amb representants dels treballadors per conèixer de primera mà quina és la situació.

El grup Orizonia, amb seu central a Palma i delegacions a Barcelona, Madrid, Lisboa i Tenerife, està implantada en 21 països i el 2011 va facturar 2.351 milions d'euros.

L'Organització de Consumidors i Usuaris recomana a tots els afectats que presentin una reclamació per escrit i que conservin totes les factures i tiquets de compra.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut