Barcelona

Set escoles desapareixeran arran del tancament de línies de P3 el curs vinent

Dues ho faran de manera immediata, i les cinc restants deixaran de matricular nens per anar-les tancant progressivament o transformant-les en centres de Secundària. En total, es tancaran 73 línies, fet que Ensenyament justifica per la davallada demogràfica.

RedaccióActualitzat
El Departament d'Ensenyament ha decidit tancar 73 grups de P3 de cara al curs que ve, el 2013-2014, i això comportarà la desaparició immediata de dues escoles i que cinc més deixin de matricular nens per anar tancant-les progressivament o transformant-les en centres de Secundària. Dels 73 grups de P3 menys que hi haurà aquest curs, 61 són d'escoles públiques i 12 de concertades.

Les escoles afectades pel tancament immediat, que Ensenyament justifica per la davallada demogràfica que hi va haver el 2010, són Can Montllor de Terrassa i El Castell de Tona. Totes dues desapareixeran al juny i els seus alumnes es traslladaran en bloc a altres escoles del municipi. A Tona, lamenten la decisió perquè consideren que es trenca un projecte, "i les famílies el que volen és que aquest projecte continuï des de P3 fins a 6è de Primària", segons ha explicat una de les mares del centre.

Tancament progressiu

Els centres que tancaran de manera progressiva són l'escola Poble Nou de Pineda de Mar, la Gil Cristià de la Selva del Camp, i la Xarau de Cerdanyola. En aquest últim cas, es tanca una de les dues línies de P3 que té ara i els nens es comencen a traslladar a un altre centre, l'escola Collserola, a uns 3 quilòmetres de distància.

L'alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, ha qüestionat aquesta decisió d'Ensenyament: "En cap cas una davallada demogràfica que es veu purament conjuntural pot justificar el tancament d'un centre educatiu". Carmona ha admès que potser cal tancar alguna línia, però ha afegit que hauria de ser de centres concertats i "en cap cap de centres públics". Pel que fa als dos restants, l'escola Sant Baldiri de Lliçà de Munt i la Vilamagore de Sant Pere de Vilamajor, es convertiran en centres de Secundària.

Als centres que tancaran una línia tampoc s'ha rebut bé la notícia. És el cas de l'escola Joan Coromines, de Mataró. Per protestar, aquest cap de setmana pares i alumnes han fet una tancada de 24 hores.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut