Flix

El grup químic Ercros acomiadarà 156 dels 207 treballadors de la factoria de Flix

El grup químic Ercros anuncia aquest dimecres en un comunicat que tancarà la majoria de plantes de producció de Flix, a la Ribera d'Ebre, i acomiadarà 156 dels 207 treballadors actuals. El comitè d'empresa ha començat accions de protesta.

RedaccióActualitzat
En un comunicat difós aquest dimecres, el grup químic Ercros ha anunciat que acomiadarà 156 dels 207 treballadors actuals de les instal·lacions de Flix, a la Ribera d'Ebre. Ercros té la intenció de presentar "aviat" l'ERO i començar les negociacions amb els representants sindicals. El grup químic té previst tancar la planta de clor i la resta de factories associades i deixar únicament en producció la planta de fosfat dicàlcic.

L'ERO de Flix forma part de les accions que portarà a terme la companyia per reconduir les pèrdues del grup i que l'any passat van superar els 12 milions d'euros. Aquestes pèrdues multipliquen per quinze els "números vermells" de 0,81 milions de l'any anterior. Ercros informa en el comunicat que l'objectiu del pla de reestructuració és millorar els costos fixos dels negocis associats al clor, una branca d'activitat que va perdre 22,39 milions d'euros.

A més de reduir en un 75% el nombre de treballadors de la fàbrica de Flix, Ercros ha anunciat el tancament de la planta de Cartagena, formada per 22 persones, i l'ajustament de les plantilles de Cardona, al Bages, on s'acomiadaran set dels 46 treballadors, i de Vila-seca, al Tarragonès, que passarà de 154 a 144 treballadors.

El comitè d'empresa ja ha iniciat les primeres accions de protesta. Aquest matí hi ha hagut una concentració a les portes de la factoria de Flix i ja hi ha les primeres reunions convocades amb l'ajuntament per intentar reconduir les intencions d'Ercros.

El president del comitè d'empresa, Francesc Xavier Garcia, ha explicat a Catalunya Informació que l'àmplia retallada de treballadors suposaria gairebé la desaparició de l'empresa: "Seria pràcticament un tancament total perquè l'activitat que quedaria seria residual com a empresa química. Passaria només a una ocupació de 50 persones, que és una xifra simbòlica. És mantenir un terreny industrial en producció però sense cap tipus d'interès".




Anar al contingut