París

França demana als ciutadans al nord del Camerun que se'n vagin de la zona per seguretat després del segrest d'una família

Hollande vol que els francesos que siguin a la zona l'abandonin per seguretat, després del segrest d'una família amb quatre menors.

RedaccióActualitzat
El govern francès ha demanat als ciutadans que siguin al nord del Camerun que abandonin la zona per seguretat, l'endemà del segrest dels set membres d'una família francesa, entre els quals hi ha quatre menors. Segons les autoritats del Camerun, als ostatges, els han traslladat a Nigèria.

Els set turistes van ser segrestat en una població a uns deu quilòmetres de la frontera amb Nigèria, a prop del parc nacional Waza i el llac Txad, a l'extrem nord del Camerun, un dels més bonics d'Àfrica, on fins ara turistes occidentals anaven sovint de vacances.

Aquesta és la primera vegada que estrangers són segrestats al nord del Camerun, predominantment musulmà, un país on treballen més de 6.000 francesos.

El ministre delegat d'Exteriors camerunès, Joseph Dion-Ngute, ha dit que està "una mica sorprès" que els set francesos segrestats no anessis acompanyats d'un guia local. Segons ha dit, el lloc on hi ha hagut el segrest "és una zona ben protegida, però sempre demanem els touroperadors que facin que els turistes vagin acompanyats per un guia".

El president francès ha indicat: "Veig la mà de Boko Haram [grup islamista nigerià] en aquesta part del Camerun. França és a Mali i hi seguirà fins que la seva missió s'hagi completat", ha assegurat Hollande, referint-se a l'operació militar que París porta a terme a Mali per donar suport al govern malià per recuperar el control del nord del seu territori, en mans de grups islamistes.

Els precedents

Prèviament, França ja ha vist com segrestaven els seus nacionals a Mauritània, Algèria, Mali i Níger. En els últims dies, també a Nigèria, i ara al Camerun.

Des de París, també es qualifiquen de perillosos el Txad, la República Centreafricana i algunes zones de Líbia, el Senegal, Tunísia i Egipte.



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut