Madrid

Rajoy es mostra disposat a parlar del model d'Estat en el marc de la Constitució

Mariano Rajoy ha defensat la Constitució quan s'ha referit a la unitat territorial. El president espanyol ha remarcat que no s'arribarà a cap acord al marge de la Carta Magna, tot i que ha afegit que no descarta que es pugui reformar, alhora que ha dit que està disposat a parlar del model d'Estat.

RedaccióActualitzat
En relació a la unitat territorial, Mariano Rajoy s'ha mostrat disposat a parlar de tot, sempre dins del marc de la Constitució. "Si hi ha voluntat" sempre es pot arribar a acords, en referència a l'organització territorial de l'Estat.

Sense referir-se explícitament a Catalunya, Rajoy ha explicat que totes les opcions polítiques que es plantegin han de ser legals i que no hi haurà cap acord al marge de la Constitució. En aquest sentit, el president del govern espanyol ha dit que el seu govern garanteix la legalitat constitucional. Rajoy ha destacat que la competència en matèria de referèndums correspon a l'Estat. També ha apuntat la possibilitat que la Constitució pugui reformar-se, com ja ha passat en altres ocasions.

A la part final del discurs, Rajoy s'ha mostrat molt preocupat pels efectes de la crisi, especialment per a les llars sense cap membre de la família treballant. En tot cas, Rajoy ha assegurat que "Espanya ja té el cap fora de l'aigua". Segons el president del govern, "estem en la fase prèvia de la recuperació econòmica", tot i que ha reconegut que han perdut molt de temps.





NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut