L'Hospitalet de Llobregat

L'entorn de Sánchez-Camacho hauria demanat gravar el dinar a La Camarga com a "favor"

El PP nega haver contractat mai Método 3 o cap de les seves filials i anuncia querelles contra tothom que ho afirmi. El propietari de l'agència de detectius assegura davant el jutge que la gravació a Sánchez-Camacho i a l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola va ser un favor a l'entorn de la presidenta del PPC. Marco i els altres tres detinguts per l'espionatge han quedat en llibertat amb càrrecs per revelació de secrets.

RedaccióActualitzat
El propietari de Método 3, Francisco Marco, ha atribuït a l'entorn d'Alícia Sánchez-Camacho la petició de gravació del dinar a La Camarga amb l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola, però ha afirmat que va ser una feina extraoficial i que ell la desconeixia i n'estava completament al marge. El PPC, per contra, ha afirmat que mai no ha contractat Método 3 ni cap de les seves filials i ha anunciat que es querellarà contra tothom que ho afirmi.

Aquestes versions s'han fet públiques després que el jutge que porta el cas per l'escàndol d'espionatge a polítics catalans ha deixat en llibertat amb càrrecs els quatre detinguts de l'agència Método 3. Tots quatre estan acusats de revelació de secrets. A més, al propietari de l'agència, Francisco Marco, i a la cap d'operacions, Elisenda Villena, també els han retirat el passaport, com a mesura cautelar.

Marco, que ha estat l'últim a declarar i ho ha fet durant mitja hora aquest dijous a la tarda, ha assegurat que, fins fa quatre dies, no sabia res de la gravació de la trobada entre Sánchez-Camacho i l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola Victòria Álvarez. Segons ha explicat el seu advocat, se'n va assabentar per la premsa. A més, a Método 3 no hi ha cap expedient sobre aquest tema i, per tant, no era cap encàrrec formal de l'agència, sinó un "favor" que es va fer a petició de l'entorn de la mateixa presidenta del Partit Popular a Catalunya, d'algú que era un "bon client" de l'agència. El resultat és que no hi ha cap factura.

L'advocat de Marco ha remarcat, a més, que el favor no l'hi van demanar a ell, i ha insinuat que va ser una petició a la cap d'operacions de l'agència, Elisenda Villena, tot i que això no l'hi han preguntat ni ho ha afirmat davant del jutge. L'advocada de Villena ja ha desmentit aquest extrem i ha destacat que Marco coneixia "tots els encàrrecs" de l'agència.

El PP ho desmenteix

Després que ha transcendit la declaració de Marco, fonts del PPC han desmentit aquesta versió i han afirmat que mai no han contractat ni l'agència ni cap filial seva. També han advertit que presentaran querelles per injúries i calúmnies contra tothom que ho afirmi i que no seguiran el joc de les contradeclaracions. El PPC no farà "acaraments sobre les mentides de presumptes delinqüents i els seus advocats", han remarcat; també que han recordat que va ser Sánchez-Camacho qui va denunciar la gravació il·legal davant la Policia Nacional.

Els extreballadors també assenyalen Sánchez-Camacho

El primer a declarar aquest dijous davant del jutge ha estat Álex Borreguero. L'extreballador s'ha refermat davant de la jutge i ha assegurat que va instal·lar una gravadora a la taula del restaurant La Camarga on van dinar Sánchez-Camacho i l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola Victoria Álvarez al juliol del 2010, per ordre de la cap d'operacions a l'agència, Elisenda Villena. L'advocat del detectiu ha donat per sobreentès que la líder del PPC ho sabia.

Segons ha explicat, Villena va preguntar a Borreguero, que feia de missatger per a l'empresa, com podien gravar la conversa, i aquest li va respondre que posant el micròfon a Camacho, però la cap d'operacions ho va rebutjar "perquè va dir que es posaria nerviosa i possiblement no gravaria". Al final van optar per posar el micro en un gerro, sense que els propietaris del local hi posessin cap impediment.

Després han pres declaració a Peribáñez, que ha reconegut que tenia l'encàrrec, també de Villena, de fer una fotografia a Victoria Álvarez. Més tard ha parlat la mateixa Elisenda Villena, que, segons la seva advocada, ha explicat que Marco estava al corrent de tots els encàrrecs que rebia Método 3.

Tots quatre detinguts han estat traslladats dijous a primera hora del matí a la Ciutat de la Justícia, procedents de la comissaria de la Verneda, on estaven detinguts des de dilluns.

Mentrestant, la policia continua analitzant la documentació trobada a la seu de l'agència de detectius. S'ha sabut que s'hi han trobat carpetes amb l'etiqueta "PSC-Zaragoza", documentació audiovisual de la conversa entre Sánchez-Camacho i Victoria Álvarez i un dossier sobre el restaurant La Camarga.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut