Manuel Bustos, en el ple en què va renunciar com a alcalde. (Foto: ACN)
Bustos hauria cobrat 24.000 euros en dietes en dos anys. (Foto: ACN)
Sabadell

Bustos deixa de ser oficialment l'alcalde de Sabadell: "Alguns han tingut pressa perquè avui s'executés la sentència"

Bustos ha deixat de ser oficialment l'alcalde de Sabadell. En el discurs de comiat el dirigent socialista, imputat en el "cas Mercuri", s'ha mostrat orgullós de la "tasca feta".

RedaccióActualitzat
Manuel Bustos ha deixat de ser oficialment l'alcalde de Sabadell. El ple extraordinari de l'ajuntament de la capital vallesana ha acceptat la renúncia que el dirigent socialista va presentar dijous passat arran de la seva imputació en el "cas Mercuri".

En acomiadar-se de l'alcaldia -cal recordar que continuarà com a regidor a l'ajuntament-, Bustos ha dit que "alguns han tingut pressa perquè avui s'executés la sentència". En el discurs de comiat, Bustos s'ha mostrat orgullós de la "tasca feta" tot i la reclamació dels grups de l'oposició de la  dimissió de la resta de regidors imputats en el "cas Mercuri".

"La condemna política arriba abans que el judici"
, ha afirmat  Bustos  per acomiadar-se com a alcalde en l'última sessió plenària que  ha  presidit. I ha donat les "gràcies" a tots aquells que l'han acompanyat en el seu  projecte polític i han cregut en la seva innocència des del principi, alhora que ha demanat "perdó" per si "algú s'ha pogut sentir  ofès en algun moment de tensió".

Més enllà de les divergències, tant l'equip de govern com  l'oposició  han coincidit a situar aquest ple de renúncia com una nova  etapa per a  la ciutat i per superar la crisi política i institucional  en què està  immers el consistori arran de la investigació d'una  presumpta trama de  corrupció.

Bustos ha donat per aixecada la sessió plenària i, acompanyat per la  seva dona Montse Costa, ha abandonat l'edifici consistorial per última vegada com a batlle. La sala de plens estava plena a vessar d'afins i detractors.

Anar al contingut