Alfonso Guerra
Guerra ha fet les declaracions als passadissos del Congrés
Madrid

Guerra: "No em sento en absolut representat ni en això ni en res pel senyor Navarro"

El malestar al PSOE per les declaracions de Pere Navarro és evident. Prova d'això són les dures crítiques que l'històric dirigent socialista Alfonso Guerra ha llançat contra ell arran de la seva petició que el rei abdiqui per donar pas al príncep Felip.

RedaccióActualitzat
El malestar al PSOE per les declaracions de Pere Navarro és evident. Prova d'això són les dures crítiques de l'històric dirigent socialista Alfonso Guerra ha llançat contra ell arran de la seva petició que el rei abdiqui per donar pas al prícep Felip: "No em sento en absolut representat ni en això ni en res pel senyor Navarro", ha dit Guerra; "en res", ha reiterat, i ha continuat: "I no dic res més perquè no vull caure en aquest vici lleig en què ja ha caigut el senyor Navarro, que és distreure del debat que tenim avui. Si no diria més; ho faré un altre dia", ha conclòs.

Més suau ha estat Ramón Jauregui als micròfons d'"El matí de Catalunya Ràdio", tot i que el fons del missatge ha estat el mateix. Per Jauregui, Navarro no hauria d'haver fet aquesta proposta públicament, perquè "hi ha altres vies". Segons el dirigent socialista, el malestar no és només pel fet de no compartir l'opinió, sinó també pel fet que "la notícia ens va sorprendre".

El PSC es referma

En canvi, des dels socialistes catalans i també en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Antoni Balmón ha refermat la proposició. Balmón s'ha mostrat comprensiu amb el fet que el PSOE sigui reticent als canvis, però confia que el partit que lidera Rubalcaba acabarà acceptant la possibilitat d'un relleu a la Corona, com ja va acceptar reformar el model d'estat. "El camí s'ha de fer xino-xano", ha dit.

CiU no ho valora

Per la seva banda, Josep Antoni Duran i Lleida, de CiU, ha evitat pronunciar-se sobre la petició de Navarro amb el pretext que no vol anar a remolc de les seves declaracions. El mateix ha fet el conseller i portaveu del govern, Francesc Homs: "Ja tenim massa feina tots per comentar aquest tipus de propostes, idees o ocurrències", una declaració molt semblant a la que feia aquest dimecres Artur Mas respecte a la proposta. El president català hi va afegir que si la idea hagués estat seva "se n'hauria organitzat una de bona".





Anar al contingut