Imatge d'arxiu de Bárcenas a l'entrada de la Fiscalia Anticorrupció, on l'esperaven periodistes i ciutadans (Foto: EFE)
Imatge d'arxiu de Bárcenas a l'entrada de la Fiscalia Anticorrupció (Foto: EFE)
Barcelona

Bárcenas va certificar davant de notari a finals del 2012 el compte de donants del PP

L'extresorer del PP va anar al notari el 14 de desembre de l'any passat per deixar constància del compte de donants del partit, on apareixen "amb detall" els noms dels donants i receptors dels fons. Va ser abans que esclatés l'escàndol de la presumpta caixa B del PP.

RedaccióActualitzat
L'extresorer del PP Luis Bárcenas va anar al notari a finals de l'any passat per deixar constància que ell i el també extresorer popular Álvaro Lapuerta eren els responsables del compte de donants del PP entre el 1994 i el 2009. Així consta en un informe de la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals que la policia ha lliurat al jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz i al qual ha accedit Catalunya Ràdio.

D'acord amb el document, al compte hi apareixen "amb detall" els noms dels donants i els receptors de fons. La visita al notari va ser el 14 de desembre del 2012, abans que esclatés el cas de presumpte finançament irregular del PP i també que es fes públic que Bárcenas va arribar a tenir 22 milions d'euros a Suïssa.

L'informe policial, de 213 pàgines, fa constar la visita de Bárcenas a un notari madrileny, que va certificar que ell coneixia perfectament els comptes del PP i que durant més de quinze anys va ser el responsable de controlar el compte d'ingressos i despeses de l'apartat de donatius de la formació política.

Amb aquesta visita sembla que Bárcenas es volia cobrir les espatlles, conscient que l'Audiència Nacional l'investigava i que estava a punt de sortir a la llum el compte milionari a Suïssa.

Primera querella contra Bárcenas


D'altra banda, la plataforma ciutadana Observatori DESC (Drets Econòmics, Socials i Culturals) ha presentat la primera querella criminal contra Bárcenas. Té el suport de sindicats i de moviments veïnals i pretén que la justícia investigui tant els presumptes sobresous com les connexions del Partit Popular amb els poders econòmics. Els promotors creuen que la investigació de la fiscalia no arribarà fins al final i volen que ho faci un jutge.

Anar al contingut