Canvi de temps al Vallès. Autor: Jordi Rodoreda
Canvi de temps al Vallès. Autor: Jordi Rodoreda
Barcelona

Diumenge ennuvolat i molt fred, amb glaçades fortes a l'interior que podran formar plaques de gel

Les temperatures cauran fort durant la nit i matinada i hi haurà glaçades a gairebé tot el país. Demà, el cel estarà mig ennuvolat i farà vent a la Costa Brava, al sud i als Pirineus. També nevarà al nord del Pirineu de Lleida.

Actualitzat
Diumenge, el dia serà tranquil en conjunt, amb una situació que seguirà afavorint la ventada i l'acumulació de neu al Pirineu occidental.

El dia començarà assolellat arreu, tret de l'extrem nord, amb nuvolades que quedaran enganxades al vessant nord del Pirineu de Lleida i el nord del Principat d'Andorra. En aquests indrets continuaran les precipitacions al llarg de la jornada, de neu a qualsevol cota.

A la resta del país, el sol serà dominant, però també apareixeran alguns núvols alts que dibuixaran teranyines al cel.

L'ambient serà clarament hivernal, amb temperatures mínimes una mica més baixes i màximes sense gaires canvis, localment condicionades pels vents. Hi haurà glaçades generals. De fet, el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per fred.

El mestral i la tramuntana continuaran bufant a cotes altes del Pirineu, l'Alt Empordà i les Terres de l'Ebre, amb cops que arribaran als 80 km/h.

El vent del nord-oest també serà un factor a destacar al País Valencià, en concret a les comarques de Castelló. El cel es veurà variable, amb més núvols durant la tarda.

A les Balears, la inestabilitat no es retirarà del tot. Hi haurà ruixats localment moderats, acompanyats de tempesta i amb pedra a Mallorca i Menorca. La cota de neu baixarà a 200 metres i el vent bufarà moderat a Eivissa i Formentera.
Anar al contingut