La presentadora Bibiana Ballbè
La presentadora Bibiana Ballbè (Foto: ACN)
Barcelona

Bibiana Ballbè emmarca la paròdia sobre el rei al "Bestiari Il·lustrat" en un espai d'humor que jugava amb l'estètica de Tarantino

La presentadora ha declarat davant el jutge per l'emissió del programa del 33 "Bestiari il·lustrat" en què se simulaven pràctiques de tir amb diverses caricatures com la del rei d'Espanya. També ha estat citat a declarar el convidat Jair Dominguez.

RedaccióActualitzat
La presentadora Bibiana Ballbè ha prestat declaració davant d'un jutjat d'instrucció per l'emissió del programa del 33 "Bestiari il·lustrat" en què se simulaven pràctiques de tir amb diverses caricatures com la del rei d'Espanya. Arran d'una denúncia del sindicat Manos Limpias, el jutge de l'Audiència Nacional Javier Gómez Bermúdez va citar la presentadora del programa i el convidat Jair Dominguez, per un presumpte delicte contra la corona espanyola.

Ballbè ha declarat davant del jutge que el programa era una simulació que jugava amb l'estètica de Tarantino amb intenció metafòrica i sense cap intenció de ferir ningú i ho ha emmarcat en un espai humorístic, paròdic i sarcàstic, i no com un menyspreu a la figura del monarca. A més, ha recordat que en el programa també moria ella.

No obstant això, segons fonts jurídiques, al jutge només li ha preguntat pels trets que es disparaven a Joan Carles I, i no a la resta de personatges públics. La declaració serà enviada ara a l'Audiència Nacional, on s'està tramitant el procés per injúries a la Corona.
Anar al contingut