Palma

Torres va explicar al jutge que Urdangarin es resistia a deixar Nóos perquè no volia ser un "florero"

L'exsoci del duc de Palma a l'Institut Noós va assegurar al jutge que investiga el cas que el gendre del rei es resisitia a deixar la seva feina, tal com li recomanava la Casa del Rei, perquè volia tenir un desenvolupament professional. Urdangarin declara aquest dissabte per segona vegada als jutjats de Palma.

ReaccióActualitzat
Iñaki Urdangarín es resistia a deixar les seves tasques de consultoria a l'Institut Nóos i a fer altres activitats perquè no volia ser un "florero". És el que va declarar el seu exsoci, Diego Torres, dissabte passat davant del jutge que instrueix el cas durant un interrogatori en què va fer assegurar que La Zarzuela tenia ple coneixement de les activitats d'Urdangarin.

L'assessor jurídic de la Casa del Rei, osé Manuel Romero, va recomanar a Urdangarin que deixés la feina i que no es preocupés per la qüestió econòmica perquè se li aconseguirien consells d'administració per resoldre-la.

Un consell que pretenia calmar les crítiques periodístiques als negocis d'Urdangarin i que no va agradar al duc de Palma perquè, segons la transcripció de la declaració de Torres, "era molt dur i difícil d'acceptar perquè el que ell volia era tenir un desenvolupament professional".

Torres li va explicar al jutge que Urdangarin no va contravenir les indicacions donades per l'assessor de la Casa del Rei al març del 2006, perquè la recomanació era que es cuidessin les aparences, però se li va prohibir participar en l'entitat hereva de Nóos, que va ser la Fundació Cultura, Esport i Integració Social (Fdcis). Les indicacions eren que s'hi incorporés com a conseller, perquè el més important era que Urdangarin no aparegués com a creador ni fundador de res, sinó que hi fos convidat com a col·laborador.

A més, segons Torres, la infanta Cristina estava informada de la situació i absolutament d'acord amb aquestes recomanacions.

Al llarg de la declaració, Torres insisteix diverses vegades que tant l'Institut Nóos com el seu entramat internacional d'empreses i la fundació que el va succeir van ser creats per Iñaki Urdangarin i que era ell qui manava i "prenia la majoria de decisions".

El gendre del rei torna a comparèixer aquest dissabte davant el jutge de Palma José Castro per respondre pel presumpte desviament de fons públics a través de Noós, però també per un presumpte frau a Hisenda.







ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut