Barcelona

Compàs d'espera a Convergència per la dimissió de Xavier Martorell

El portaveu del partit al Parlament diu a Catalunya Ràdio que la decisió es prendrà com a molt tard dilluns. L'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès assegura que Martorell, esquitxat per l'afer d'espionatge, posarà el càrrec a disposició del partit.

RedaccióActualitzat
Compàs d'espera a Convergència pel futur de Xavier Martorell, esquitxat per l'afer d'espionatge. En una entrevista a "El suplement" de Catalunya Ràdio, el portaveu de CiU al Parlament de Catalunya, Jordi Turull, ha destacat que Martorell prendrà la decisió de manera conjunta amb la direcció del partit dilluns com a molt tard.

Turull destaca, però, que s'està centrant l'atenció en qüestions de "vigilància de la seguretat d'un local, i no en temes molt greus com espiar tercers; i en aquest segon cas, que és absolutament greu, no hi ha cap informació referida al senyor Martorell".

Pel que fa als serveis de Método 3 sobre la seguretat de la seu de CDC a Sabadell, el portaveu de CiU al Parlament ha explicat que "no es va facturar res, ho van fer com a favor", avalant les tesis de Martorell. Turull ha assegurat que "això s'ha consultat, està absolutament informatitzat i CDC, des de la seu central del carrer Còrsega, mai ha pagat a Método 3 ni directament ni indirectament".

El càrrec a disposició

L'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa, ha explicat que Martorell posarà a disposició de la militància el seu càrrec en el marc d'una assemblea que se celebrarà dimarts que ve a la localitat vallesana. Xavier Martorell, que és el president de la secció local de CDC, ho ha confirmat a l'alcaldessa després que ella mateixa li va exigir aquest pas.

D'aquesta manera, Conesa espera que Martorell porti la proposta a l'assemblea de militants, que s'ha de celebrar dimarts, perquè sigui aquesta qui es pronunciï sobre la continuïtat del també director general de Serveis Penitenciaris de la Generalitat al capdavant dels convergents locals.

En el cas que els militants decideixin desplaçar Martorell del càrrec local, es crearia una comissió gestora liderada per l'executiva de CDC, que encapçalaria la secció local del partit fins a l'elecció d'un nou president.

Anar al contingut