Portada del diari "El Mundo" corresponent al 24 de febrer del 2013
Reproducció de la portada del diari "El Mundo" corresponent al 24 de febrer del 2013
Barcelona

La princesa Corinna assegura que mai ha cobrat res per ajudar Urdangarin

La princesa alemanya surt al pas de les afirmacions de Diego Torres. Ho fa a través d'una entrevista al diari "El Mundo", on afirma que només va intentar trobar una feina digna per a Urdangarin a la Fundació Laureus i que per fer-ho no va cobrar res. Afegeix que es va sorprendre quan ell no la va acceptar.

RedaccióActualitzat
El diari d'àmbit espanyol "El Mundo" publica aquest diumenge la primera part d'una sèrie de declaracions que la princesa Corinna zu Sayn-Wittgenstein fa sobre el "cas Nóos". Corinna va ser citada pel soci del duc de Palma Diego Torres davant del jutge que instrueix el cas i ara surt al pas de les seves afirmacions per desvincular-se'n. Diu que només va intentar trobar una feina digna a Urdangarin a la Fundació Laureus, i que va ser la primera que es va sorprendre quan ell no la va acceptar. També assegura que mai ha cobrat res del govern espanyol per les seves gestions i que amb el rei Joan Carles la uneix una "amistat entranyable".

Iñaki Urdangarin va intentar desmentir dissabte davant el jutge les acusacions que, en contra seu i de la Casa del Rei, havia formulat el seu exsoci també en seu judicial. Aquest dissabte, l'atenció es desvia a la polèmica i popularment coneguda com "l'amiga del rei", la princesa alemanya de 48 anys que va intercanviar amb el duc de Palma correus electrònics que, segons "El Mundo" "donen peu a equívocs".

Corinna explica a la mateixa publicació: "Vaig ser la primera sorpresa quan Iñaki no va acceptar la feina. Jo només vaig intentar trobar-n'hi una de digna", amb un sou de 200.000 euros l'any. Afegeix el diari que entre el 2004 i el 2005 la princesa, "consultora internacional", va tractar que Urdangarin fos "el president del capítol espanyol de la prestigiosa Fundació Laureus, que atorga anualment els Oscars de l'esport".  

Des del 2005, Corinna fa servir com a plataforma l'empresa Apollonia Associates, que ella mateixa va fundar i que tracta, segons explica, de "connectar persones, plataformes i institucions per crear un valor sostenible i oferir resultats excepcionals", diu el full de presentació de la companyia. L'empresa té un equip d'experts en "gestió de relacions estratègiques entre institucions internacionals, governs i individus d'alt valor econòmic". Del que es tracta és de representar-los en "llocs estratègics on no tenen contacte directe amb les institucions rellevants, públiques i privades, de manera que puguin maximitzar el resultat dels seus interessos de negocis", diu Corinna zu Sayn-Wittgenstein.

"Mai vaig cobrar res"

Corinna també diu a "El Mundo" que ha treballat per al govern espanyol, sempre en el marc de la política exterior i "sempre que les autoritats rellevants l'hi han demanat", però afirma que mai ha cobrat res de Madrid ni tampoc quan va intentar trobar una feina al duc "compatible amb la seva condició".

La princesa, que va conèixer el rei d'Espanya en una cacera l'any 2004, reconeix que hi té una "amistat entranyable".


ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut