Walid al Mualem, ministre sirià d'Afers Estrangers
El cap de la diplomàcia siriana ha anunciat la disposició al diàleg amb l'oposició (Foto: Reuters)
Moscou i Ginebra

El govern sirià anuncia que està disposat a dialogar amb l'oposició, "fins i tot amb qui tingui armes a la mà"

Quan la guerra civil a Síria ja arriba als 70.000 morts, el govern de Bashar al-Assad ha mostrat la seva disposició a dialogar amb l'oposició. La coalició opositora ja ha respost que vol obrir un procés de pau, però sense que hi participi el president del país. Al mateix temps, l'ONU ha lamentat que és un fracàs que tot el que passa a Síria no s'hagi pogut portar davant el Tribunal Penal Internacional.

RedaccióActualitzat
El règim sirià de Bashar al-Assad assegura que està disposat a dialogar amb l'oposició, inclosos els grups armats. El ministre sirià d'Afers Estrangers, Walid al Mualem, ho ha dit aquest dilluns des de Moscou, on es reuneix amb el seu homòleg rus, Sergei Lavrov.

Walid al Mualem afirma que Damasc està a punt per parlar amb qui ho vulgui: "Estem disposats a dialogar amb qui vulgui dialogar i, fins i tot, amb qui tingui armes a la mà". El ministre afegeix que les reformes al país en cap cas arribaran per la via del vessament de sang.

El líder de la coalició opositora, Moaz al Jatib, s'ha manifestat partidari de negociar un acord de pau que acabi amb la guerra civil, però sota la condició que el president Bashar al-Assad no intervingui en aquest procés, tal com ha insistit sempre.

En relació amb aquest conflicte, l'alta comissionada de l'ONU pels Drets Humans, Navi Pillay, ha admès des de Ginebra que és un fracàs no haver pogut portar la qüestió de Síria davant el Tribunal Penal Internacional. Pillay ha destacat que aquesta iniciativa no ha prosperat, tot i les repetides informacions sobre crims generalitzats i sistemàtics al país. La representant de les Nacions Unides ha recordat que aquest fracàs respon a l'actitud de determinades potències del Consell de Seguretat, on Rússia i la Xina s'han negat a avalar la possibilitat que aquest cas es traslladi al Tribunal Penal.

La guerra civil a Síria ja ha causat 70.000 morts i, segons l'ONU, quatre milions de sirians, un de cada quatre habitants, necessita ajuda humanitària per subsistir.



Anar al contingut