El model Ascend Mate de Huawei, amb una pantalla de 6,1 polzades
El model Ascend Mate de Huawei, amb una pantalla de 6,1 polzades
Barcelona

Els telèfons de grans dimensions i la tecnologia 4G, estrelles del Congrés Mundial de Mòbils

Els anomenats "phablets" o "taulèfons", telèfons que semblen tauletes gràcies a pantalles tan grans que superen les 5 polzades, acaparen l'atenció del Congrés Mundial de Mòbils que ha arrencat aquest dilluns.

Ramon RadóActualitzat
Els anomenats "phablets" o "taulèfons", telèfons que semblen tauletes gràcies a pantalles tan grans que superen les 5 polzades, com el Samsung Galaxy Note o el Huawei Mate, acaparen l'atenció del Congrés Mundial de Mòbils inaugurat aquest dilluns.

Un altre comú denominador entre les novetats que hi ha al congrés és l'alta velocitat dels telèfons. Els terminals assoliran aviat velocitats de 300 megabytes per segon (Mbps) gràcies a la tecnologia de quarta generació (4G), de la qual se'n faran diverses proves pilot durant el certamen. A l'estat espanyol, aquesta tecnologia no es preveu que arribi abans dels últims mesos de l'any 2014.

Una altra de les grans apostes d'aquesta edició del MWC és la tecnologia NFC, sigles de Near Field Communication, que permet als telèfons fer transaccions acostant-los a un terminal de pagament o a un plafó informatiu.

Després de llargues cues a primera hora del matí, milers de visitants omplen ja el recinte Gran Via. La primera edició del MWC a l'Hospitalet ha començat amb xifres rècord: un espai de 94.000 metres quadrats, més de 70.000 participants i 1.500 expositors.

Les novetats de les grans marques

A banda de l'absència d'Apple, Android o Blackberry, els grans noms de la telefonia mundial són presents a la fira i aprofiten que, durant aquests dies, la capital catalana és la meca de les noves tecnologies per presentar-hi els seus productes més destacats.

Samsung
, el líder mundial en vendes, reparteix el protagonisme en el seu estand entre els telèfons i les tauletes, on la Galaxy Note 8.0 és l'autèntica estrella. Aquesta minitauleta de la companyia coreana, que es comercialitzarà a partir d'aquesta primavera, té una opció multipantalla que permet accedir a la vegada a diverses aplicacions.

La joia de la corona de l'empresa xinesa Huawei és el terminal Ascend P2, un dispositiu de gamma alta que fa menys d'un centímetre de gruix. Amb aquest telèfon, Huawei vol entrar en el mercat europeu, on fins ara ha tingut molt poca presència malgrat ser el tercer fabricant mundial de telèfons intel·ligents.

A l'espai de la també xinesa ZTE hi predominen els aparells amb tecnologia LTE (Long Term Evolution), com el Grand S, que permet aconseguir una velocitat superior en transferència de dades.

Per la seva banda, Sony ha presentat la tauleta Xperia Tablet Z, la més fina del mercat, que arribarà a Europa el segon trimestre d'aquest any. La Xperia Tablet Z, amb càmera al davant i al darrere, té la capacitat de resistir sota l'aigua durant mitja hora.

També en el marc del congrés, Mozilla ha presentat el Firefox OS, que a l'estat espanyol arriba de la mà de Telefónica. Aquest sistema operatiu obert competirà amb els sistemes d'Android i iOS d'iPhone. Està previst que els primers dispositius surtin a la venda a Espanya a mitjans d'aquest 2013.
Anar al contingut