Roma

Berlusconi reconeix ara la victòria de Bersani a la cambra baixa i descarta un acord amb Monti

La coalició de centredreta que lidera l'exprimer ministre italià havia dit anteriorment que, un resultat tan ajustat en percentatge i en nombre de vots, no permetia declarar cap guanyador.

RedaccióActualitzat
L'exprimer ministre italià Silvio Berlusconi ha reconegut la victòria electoral de la coalició de centreesquerra de Pier Luigi Bersani a la cambra baixa i ha descartat qualsevol acord amb els centristes de  l'encara cap de l'executiu italià, Mario Monti. Per Berlusconi, la derrota de Monti reflecteix el descontentament dels italians amb les seves polítiques d'austeritat, segons ha dit aquest dimarts després de les eleccions a les dues cambres.

Berlusconi ha afirmat també que haurà de "reflexionar" sobre un possible acord amb el centreesquerra i ha advertit que Itàlia "necessita ser governada" i que, per aquesta raó, totes les parts han de sacrificar alguna cosa. L'exprimer ministre ha precisat que no el preocupa la reacció dels mercats a les eleccions.

La reacció d'Il Cavaliere en llevar-se aquest matí contrasta poderosament amb la posició de la seva coalició del vespre anterior. Amb el recompte molt avançat, la centredreta que lidera Silvio Berlusconi va demanar un nou recompte de vots i que no es declarés un guanyador de les eleccions.

Després de veure's ressorgit de les seves cendres, Berlusconi va apostar primerament per revisar els resultats. En una compareixença de premsa a Roma, l'exministre de Justícia Angelino Alfano, secretari polític del Poble de la Llibertat (PDL) de Berlusconi, va assegurar que els resultats del Ministeri de l'Interior només eren "oficiosos" i "subjectes inevitablement a un marge d'error".

Per la seva banda, Bersani ha reconegut que la situació és "molt difícil".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut