Roma

Beppe Grillo considera Bersani i Berlusconi "uns fracassats"

El líder del Moviment 5 estrelles ha criticat fortament tots dos líders italians. "Hi han estat des de fa 25 o 30 anys i han portat aquest país a la catàstrofe", ha dit el còmic.

RedaccióActualitzat
La clau de la governabilitat a Itàlia després de les eleccions sembla haver quedat en mans del moviment alternatiu de Beppe Grillo. El còmic ha estat l'estrella de la nit en uns comicis on ha assolit més de vuit milions i mig de vots. Tot i això, la suma dels partits que integren les coalicions de centredreta i de centreesquerra l'han acabat superant.

L'esquerra de Bersani s'ha imposat a la cambra de diputats, però al Senat, Berlusconi ha remuntat i la cambra ha quedat sense una majoria clara, tot i que l'exprimer ministre italià hi té un nombre més gran de representants. Beppe Grillo podria acabar sent determinant en una cambra que té poder per bloquejar lleis.

El líder del Moviment 5 estrelles ha criticat fortament tots dos líders italians. "Són perdedors, l'esquerra amb Bersani i la dreta amb Berlusconi. Són tots uns fracassats, hi han estat des de fa 25 o 30 anys i han portat aquest país a la catàstrofe", ha dit el còmic, que ha donat la sorpresa en les eleccions quedant com a tercera força, per davant de Monti.

La figura del tecnòcrata, lligada a l'austeritat imposada per la UE, ha estat la que n'ha sortit clarament més perjudicada. Mario Monti ha estat la cara de la derrota i ha vist com les urnes no validaven la seva aposta tecnòcrata acceptada per Brussel·les.

El complex resultat de les eleccions deixa Itàlia amb dues opcions: o bé s'opta per fer una gran coalició dels principals partits per sortir de la crisi econòmica i política que viu el país, o bé es convoquen noves eleccions.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut