Barcelona

El govern aprova la supressió d'una paga extra per als treballadors públics aquest 2013

Homs ha dit que es tracta d'una decisió "imposada", ja que "no tenim marge de maniobra". Per contra, l'executiu ha aprovat que aquells que se sotmetin a una intervenció quirúrgica o una hospitalització, així com en els casos oncològics, podran cobrar el 100% de les retribucions des del primer dia, una mesura que té caràcter retroactiu.

RedaccióActualitzat
El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha anunciat que el Consell Executiu d'aquest dimarts ha aprovat, finalment, la supressió d'una paga extraordinària per als treballadors públics aquest 2013. Una decisió, ha dit Homs, que és "imposada" ja que "no tenim marge de maniobra". I ho ha atribuït als "incompliments successius del govern de l'Estat i de les obligacions per poder fer front al deute acumulat.

A banda d'aquesta decisió, que "no és gens agradable", el portaveu del govern ha anunciat "millores en aspectes relacionats amb la incapacitat temporal". L'executiu ha aprovat que es puguin rebre el 100% de les retribucions des del primer dia quan la situació d'incapacitat temporal impliqui una intervenció quirúrgica o una hospitalització, tot i que aquesta tingui lloc després de l'inici de la incapacitat i sempre que correspongui a un mateix procés patològic. També es tindrà dret a percebre el 100% de les retribucions, ha explicat Homs, en els supòsits d'incapacitat temporal derivats de processos oncològics. Aquestes mesures tindran efectes retroactius des del 15 d'octubre de 2012. Fins ara els tres primers dies es cobrava un 50% de la retribució; a partir del 4t, el 75%, i a partir del 20è dia, el 100%.

Homs, que no ha volgut pronunciar-se sobre els pressupostos", ha reconegut: "La realitat és que la situació aquest 2013 serà pitjor o molt pitjor que la de l'any passat".

La Generalitat sosté que, amb el dèficit imposat per a aquest any, no té més remei que retallar en el capítol de personal. Gairebé la meitat d'aquest estalvi vindrà de l'eliminació de l'equivalent a la paga extra i la resta es farà amb la reducció al mínim de la contractació d'interins, no cobrint jubilacions o congelant l'aportació al fons de pensions, entre altres mesures.

L'aprovació de la supressió de la paga extra arriba l'endemà que membres del govern ho avancessin als sindicats de la funció pública. En principi, es descomptarà mitja paga en l'extraordinària de juny i l'altra mitja en la de Nadal.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut