Madrid

El PSOE canvia de parer i ara diu que sí que sancionarà els diputats del PSC que trenquin la disciplina de vot

Després de tot un matí de declaracions creuades de diferents membres del PSOE, la vicesecretària general del partit, Elena Valenciano, ha fet aquest anunci corregint el que poques hores abans havia dit la seva companya, la portaveu del grup socialista al Congrés, Soraya Rodríguez.

RedaccióActualitzat
Finalment, hi haurà sanció als diputats del PSC que aquesta tarda al Congrés trenquin la disciplina de vot i votin a favor del dret a decidir. Després de tot un matí de declaracions creuades de diferents membres del PSOE, la vicesecretària general del partit, Elena Valenciano, ha fet aquest anunci corregint el que poques hores abans havia dit la seva companya, la portaveu del grup socialista al Congrés, Soraya Rodríguez.

El dia arrencava amb unes dures declaracions del líder dels socialistes a Extremadura, Guillermo Fernández Vara, que ha manifestat al PSC que si voten diferent la relació haurà estat bonica mentre haurà durat.

Poc després hi intervenia Alfredo Pérez Rubalcaba per rebaixar la tensió. El líder dels socialistes assegurava que PSC i PSOE no trencarien malgrat que els socialistes catalans votessin diferent, i que, tot i no compartir la seva decisió, la considerava coherent. Rubalcaba no ha volgut aclarir, però, si el partit sancionaria els diputats díscols. Ha estat la portaveu del grup, Soraya Rodríguez, qui pocs minuts després ha aclarit que no. No hi hauria càstig.

La situació semblava, doncs, més o menys tranquil·la a l'espera d'aclarir-se el gran dubte: què farien alguns dels diputats que ja s'han manifestat en contra del dret a decidir com Carme Chacón. Ella mateixa ho ha aclarit en declaracions als periodistes. No votarà amb el PSC i posa el seu escó a disposició de Pere Navarro.

Poc després arribava la rectificació del PSOE. Hi haurà sanció als diputats que se saltin la disciplina de vot i aquestes s'aplicaran segons recull el reglament del grup.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut