Bárcenas sortint de l'Audiència Nacional, on va declarar pel "cas Gürtel" (Foto: EFE)
Bárcenas sortint de l'Audiència Nacional, on va declarar pel "cas Gürtel" (Foto: EFE)
Madrid

Bárcenas demanda el PP per acomiadament improcedent

Segons publica el diari "El País", l'extresorer del PP assegura que, tot i que oficialment la seva relació laboral amb el PP va acabar el març del 2010, va continuar treballant com a assessor del partit fins al 31 de gener passat, quan el van donar de baixa sense el seu consentiment. Fonts del PP contesten que encara no han rebut cap demanda, però que, si és així, "es veuran als tribunals".

RedaccióActualitzat
Luis Bárcenas ha demandat el PP per acomiadament improcedent, segons publica l'edició digital del diari "El País", que cita fonts jurídiques. L'extresorer del PP assegura que, tot i que oficialment la seva relació laboral amb el PP va acabar el març del 2010, va continuar treballant com a assessor del partit fins al 31 de gener passat, quan el van donar de baixa sense el seu consentiment. Va ser el dia que el diari "El País" va publicar que el PP tenia una "caixa B" i que s'havien fet pagaments periòdics a dirigents del partit. Bárcenas indica que, durant aquest temps, ha cobrat poc més de 21.000 euros bruts al mes, incloent-hi les pagues extra.  

Aquesta afirmació contradiu la versió de la direcció del PP. El president del partit i del govern espanyol, Mariano Rajoy, va afirmar la setmana passada que la relació de Bárcenas amb el partit va acabar fa anys. Tot just fa 24 hores, la secretària general dels populars, María Dolores de Cospedal, va assegurar que l'extresorer es va desvincular laboralment del PP l'abril del 2010 i que, el mes anterior, els serveis jurídics del partit van pactar amb Bárcenas una solució particular que va batejar com a "indemnització per acomiadament diferit". Anteriorment, el partit ja s'havia referit a una "liquidació diferida" per a Bárcenas.

Bárcenas va tramitar la demanda el 19 de febrer passat, a la tornada d'un viatge al Canadà i després de saber que De Cospedal havia presentat contra ell una demanda pel dret a l'honor. No va fer efectiva la denúncia, però, fins aquest dilluns, el mateix dia que va admetre a l'Audiència Nacional que va arribar a tenir 38 milions a Suïssa i que el jutge li va retirar el passaport.

La resposta del PP: "Ens veurem als tribunals"

Després que s'ha sabut de la demanda de Bárcenas, fonts oficials del PP han replicat que, si és així, "es veuran als tribunals" i han insistit que l'extresorer no fa "cap activitat al partit" des de l'abril del 2010.
Anar al contingut