Manifestació de Som Escola a Tortosa, en una imatge d'arxiu.
Manifestació de Som Escola a Tortosa, en una imatge d'arxiu.
Madrid

El Suprem avala el model d'immersió i no s'haurà de generalitzar el castellà com a vehicular

El Tribunal Suprem ha sentenciat que la Generalitat no haurà d'aplicar de manera generalitzada el castellà com a llengua vehicular en l'ensenyament, com ja havia fet el TSJC. El Suprem desestima el recurs que havia presentat una de les sis famílies a les quals ja se'ls havia reconegut aquest dret, però que pretenia que fos d'aplicació en tot el sistema educatiu.

RedaccióActualitzat
El Tribunal Suprem reconeix, per primera vegada, que no cal tocar el sistema d'immersió lingüística. El Tribunal ha rebutjat el recurs presentat per una de les sis famílies que van dur als tribunals la immersió lingüística a les escoles catalanes.

La família no estava d'acord amb la interpretació del Tribunal Superior de Justícia, segons la qual calia atendre individualment les famílies que reclamessin educació en castellà per als seus fills, però no canviar el model d'immersió que s'aplica al global d'alumnes.

Feliciano Sánchez va reclamar al Suprem que no només els seus fills rebessin classes en castellà i català com a llengües vehiculars, sinó que això també s'apliqués a tots els alumnes escolaritzats a Catalunya.

El Suprem justifica el rebuig al recurs pel fet que el sistema educatiu català respecta l'ordenament jurídic de l'estat, per la qual cosa no s'ha de tocar.
Anar al contingut