Dues noies passen per davant d'una botiga a Barcelona. (Foto: Reuters)
Dues noies passen per davant d'una botiga a Barcelona (Foto: Reuters)
Madrid

El Constitucional admet el recurs contra el decret català d'horaris comercials i en suspèn la vigència

El recurs presentat pel govern de Mariano Rajoy, ara admès a tràmit, se centrava en quatre articles del decret que l'executiu català va aprovar per blindar-se davant la reforma estatal de mesures liberalitzadores del comerç.

RedaccióActualitzat
El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs presentat pel govern espanyol contra el decret de la Generalitat sobre horaris comercials i ha suspès la vigència dels articles recorreguts, que blindaven el model català davant de la reforma liberalitzadora de l'executiu central.

El recurs presentat pel govern de Mariano Rajoy, ara admès a tràmit, se centrava en quatre articles del decret que l'executiu català va aprovar l'octubre passat, d'acord amb la Llei d'Horaris Comercials aprovada pel Parlament de Catalunya el 2004, per blindar-se davant la reforma estatal de mesures liberalitzadores del comerç.

En el seu escrit d'admissió a tràmit del recurs, el ple del Tribunal Constitucional acorda també la suspensió de la vigència i aplicació dels articles impugnats, i dóna quinze dies a les parts perquè puguin presentar al·legacions.
Anar al contingut