El conseller Boi Ruiz, durant l'acte a Sant Cugat (Foto: ACN)
El conseller Boi Ruiz, durant l'acte a Sant Cugat (Foto: ACN)
Sant Cugat del Vallès

El conseller Boi Ruiz defensa la feina de Prats a l'ICS i la deslliga del "cas Innova"

El conseller de Salut ha destacat que les imputacions de Prat, detingut juntament amb l'exdirector del CatSalut Carles Manté per presumpta estafa i malversació de fons, són per fets aliens a les seves etapes al Departament de Salut i ha recordat que el càrrec a l'ICS no era retribuït.

RedaccióActualitzat
El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha defensat l'acció de Josep Prat, que ell mateix va nomenar president de l'Institut Català de la Salut, mentre va estar al capdavant de l'organisme públic. "L'etapa en què el vaig tenir com a president de l'ICS va fer la seva feina amb absoluta entrega", ha assegurat. I ha afegit: "Per cert, vull insistir que ho va fer sense cap mena de retribució com tots els presidents d'entitats públiques del sistema nacional de salut de Catalunya."

En unes jornades sobre malalties cròniques a Sant Cugat del Vallès, Ruiz ha destacat que les imputacions de Prat, detingut aquest dimecres juntament amb l'exdirector del CatSalut Carles Manté, són per fets aliens a les seves etapes al Departament de Salut. "S'ha d'evitar lligar una cosa amb l'altra", ha dit. També ha demanat que es permeti a la justícia fer la seva feina i ha recordat que si, finalment, es demostra la innocència de Prat caldrà restaurar la seva honorabilitat.

Uns minuts abans de les dues del migdia han arribat als Jutjats de Reus l'expresident de l'ICS i exdirector d'Innova, Josep Prats, i l'exdirector general del CatSalut, Carles Manté, per prestar declaració davant el Jutjat d'Instrucció número 3. Prat i Manté han arribat a l'edifici judicial en dos vehicles camuflats de la Guàrdia Civil, tot just uns minuts més tard que ho fessin els seus advocats. El lletrat de Carles Manté, David Rocamora, ha explicat a la seva arribada desconèixer el motiu de les detencions i la relació que poden tenir amb la causa oberta al jutjat pel cas Innova, el presumpte pagament de factures falses per part del hòlding d'empreses municipals de Reus.

Els advocats de Prat i Manté han explicat en la seva arribada als jutjats que el cas es troba sota secret de sumari i que encara no havien pogut parlar amb els seus clients.

Per la seva banda, Ara Reus, formació política que està personada en la causa com a acusació particular, ha sol·licitat poder estar present en els interrogatoris dels dos acusats i el jutge haurà de decidir si accepta o desestima la seva petició.

Josep Prat i Carles Manté es trobaven des d'aquest dimecres a les dependències de la Comandància de la Guàrdia Civil a Tarragona, després que fossin detinguts a Tarragona i Mataró, respectivament.

Anar al contingut